מיתון שמיתון: להזמין אוכל ממסעדת דיקסי

בשורת המיתון לא הגיעה למסעדות בתל אביב והן גדושות ומלאות. אם לא מזמינים מקום מראש, הרבה זמן מראש, כדאי להזמין אוכל הביתה. הזמנת כזו מ"דיקסי" הוכיחה שוב שאין על "הום פרייז"

יעל פז-מלמד | 9/12/2008 12:38 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
המבורגר של דיקסי
המבורגר של דיקסי רובי קסטרו
ביום חמישי שעבר החליטה משפחה כלשהי לחגוג את יום ההולדת של האם ענת במסעדה, שאלמלא כן תאלץ לטרוח שעות במטבח גם ביום הולדתה. הימים, כזכור, ימי מיתון. המדורים הכלכליים מדווחים על ירידה חדה במספר הסועדים במסעדות, ולכן לא היה ספק בליבם שלא תהיה בעיה למצוא מקום בערב שישי במסעדה טובה, כראוי לאם המשפחה שהם כה אוהבים.

שעתיים מאוחר יותר, אחרי שעברו לא פחות מחמש מסעדות יוקרה, הבינו נכדיה של ענת שזה לא ילך. צריך לשנות תוכניות. במקום אחד אמרו להם שרק אם יגיעו ב-22:30. ניתן יהיה למצוא להם מקום, "אם כי זה יכול גם להתאחר ברבע עד חצי שעה". מקום אחר אמר שהוא מוכן להכניס אותם לרשימת ההמתנה הלא קצרה, ואם יהיה שינוי, יודיעו להם. במקום השלישי אמרו שאין מקום, וכך הלאה.

אולי טעותם היתה שהם רצו את אחת מחמשת המסעדות הנחשקות ביותר, אולי זה רק המצב בסופי שבוע, אבל מה שבטוח זה שהמיתון עוד לא כאן. לפחות לגבי אותם אלפיונים שלא עשו חשבון אמיתי לגבי ההוצאות שלהם, אם כי ענת ומשפחתה אינם נמנים עליהם. פעמיים-שלוש בשנה הם מרשים לעצמם להוציא כסף על חגיגות. בדרך כלל הם דואגים להזמין מקום שבוע מראש, אבל במיתון? מי חשב שצריך.
יצא טעים

עוד דוגמא? בבקשה: אחד מילדי רצה ביום שישי שעבר להזמין את חברתו לארוחה קלה ב"קפה איטליה", אחד המקומות הטרנדיים וההומים ביותר בתל-אביב. הוא צלצל ביום שישי ב-12 בצהרים, שאל אם יש שני מקומות על הבר לערב, לא משנה באיזו שעה. "מצטערים", ענו לו. "אין שום מקום פנוי, בשום שעה, לא סביב השולחנות ולא על הבר".

גם אנחנו רצינו לחגוג בערב שישי יום הולדת לאחד מבני המשפחה, וגם לנו נראה היה שכלום לא בוער, ושלא צריך להזמין מראש מקום. הרי המסעדות בעיר רק מחכות לנו שנצלצל.

אחרי ששמענו מרבים על ניסיונם הכושל להשיג מקום, החלטנו שהכי טוב יהיה להזמין אוכל הביתה, לערוך שולחן יפה, וכך גם נהנה וגם לא נטרח. אלא שאז נזכרנו בכל הנפילות שהיו לנו בעת האחרונה עם הזמנת אוכל הביתה, שאחריהן החלטנו סופית שחסל סדר הזמנות.

הדיקסי
הדיקסי צילום: דניאל לילה
צלצלנו למסעדת "דיקסי", בטוחים ששם נמצא משהו. לא היה אף שולחן. שאלתי אם יש להם תפריט משלוחים, ולהפתעתי הם ענו שכן. זהו. הולכים על זה.

נכנסנו לאינטרנט, הזמנו שלוש מנות ראשונות, שלוש מנות עיקריות ושלוש אחרונות - למרות שהיינו שישה אנשים. הרי אנחנו מכירים את גודל המנות בדיקסי.

החשבון הסופי עמד על 390 שקלים. בחלוקה לשש, זה יוצא סביר למדי. 40 דקות אחרי ההזמנה, נחתו בביתנו שלוש שקיות
ניר עמוסות בכל טוב, ואל השולחן החגיגי החלו לזרום אריזות מהבילות וריחניות. צהלה גדולה אחזה בכולנו. בעיקר בי, כיוון שכל מה שעשיתי היה לערוך את השולחן.

כמנות ראשונות, איך לא, היו הכנפיים המיתולוגיות של דיקסי, וה"הום פרייז" - תפוחי אדמה מטוגנים ששוכבים בתוך רוטב נפלא, אם אתם אוהבים חריף. היה גם כלי גדוש בסלט הבית שהירקות שלו היו טריים מאוד, וכך גם גבינת הפטה הנהדרת שהתלוותה אליו.

ואפילו משתלם

כעיקריות הגיעו ספריבס, וכמובן, גולת הכותרת של המשלוחים, כריך פילי צ'יז סטייק - שזה לחם ג'בטה מיוחד, ובתוכו חתיכות דקות ונאות של אנטרקוט, בצל מטוגן ותוספת גבינה. הכל מותך בתנור, מצופה ברוטב מצוין - מנת הדגל של מדינת פילדלפיה, שאומצה בהצלחה רבה בחברת המשלוחים של דיקסי-פילדלפיה.

בנוסף, הגיע גם המבורגר ענק עם בצל וצ'ילי, ולידו תפוחי אדמה בתנור, ויחד עם שלוש המנות האחרונות, התקשו שישה אנשים לסיים הכל. ישבנו לנו בניחותא סביב השולחן בביתנו, שוחחנו, צחקנו ונהנינו מכל רגע, וכשעשיתי בראשי חשבון התברר לי שארוחה שהייתי עמלה עליה כמה שעות במטבח היתה עולה פחות או יותר אותו דבר. באותו רגע הוחלט שאחת לכמה שבועות תגיע ארוחת השבת המשפחתית מדיקסי.

פילדלפיה (דיקסי), רחוב תוצרת הארץ 3
תל-אביב, טלפון: 03-6966123

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים