בורשט צמחוני עם קרעפלך במילוי פיטריות
ממטבחה של שרי אנסקי

בורשט עם קרעפלך צילום: שרי אנסקי
החומרים:
כ-200 גרם פטריות יבשות (אפשר לקנות פורצ'יני בשקיות)
1 בצל
3 גזרים
1/2כרוב
2 שורשי פטרוזיליה
1 שורש סלרי
1 חבילה פטרוזיליה
1 קוביית מרק בשר או מרק ירקות 3 סלקים (אפויים בנייר כסף)
1 לימון 1 בצל קצוץ דק
20 גרם חמאה
1-2 שיני שום
חופן שמיר קצוץ דק
פלפל ומלח
אופן ההכנה:
1. מכסים את הפטריות בכשתי כוסות מים ומשרים ללילה. מעמידים על האש ומבשלים 30 דקות על אש קטנה. מסננים את מי הבישול לקערה ואת הפטריות קוצצים דק ושומרים לחוד.
2. מקלפים את הבצל, הגזרים השורשים, חותכים לקוביות ושמים בסיר. מוסיפים את הכרוב ואת הפטרוזיליה. קוצצים חופן עלי שמיר, שומרים בצד ואת השאר מצרפים. מכסים במים בתוספת מעט מלח ומבשלים כ-50 דקות. מסננים מיד את הירקות מהמרק (אפשר להכין מהם סלט).
3.
מוסיפים למי הבישול את קוביית המרק ומי הפטריות. מקלפים את הסלקים ומגררים אותם בפומפייה למרק. בפולניה מוסיפים "קוואס" חמצמץ, תוצרת בית, שעשוי מסלק, שום ולחם מותססים. אבל אנחנו נוסיף מיץ לימון לפי הטעם.
4. מאדים את הבצל הקצוץ בחמאה עד שהוא מתחיל להזהיב ומוסיפים גם אותו. עכשיו מצרפים את השום והשמיר הקצוץ. מביאים לרתיחה אחת ומכבים את האש. מעמידים מחוץ למקרר לכ-12 שעות כדי שהטעם ישתדך ויבשיל.