אושקה קרעפלך למרק
ממטבחה של שרי אנסקי

קרעפלך שרי אנסקי
החומרים:
1 כוס קמח
1 ביצה
1/2 כפית מלח
כף שמן זית
2-3 כפות מים
למלית:
2 בצלים קצוצים
הפטריות ששמרנו
מלח ופלפל
1. מערבבים את הקמח עם הביצה, המלח והשמן ומוסיפים את המים עד שמתקבל בצק דביק למדי. מפזרים על משטח עבודה קצת קמח ועליו לשים את הבצק ביסודיות. עוטפים בניילון ומעמידים לפחות לחצי שעה לפני שמרדדים.
2. מאדים את הבצל במעט שמן או חמאה עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, מערבבים, מסירים מהאש
ומתבלים במלח ובפלפל.
3. מרדדים את הבצק לעלה כמה שיותר דק. בעזרת סכין חדה חותכים למרובעים קטנים בגודל של כחמישה סנטימטרים. במרכז כל ריבוע שמים כפית קטנה של מלית, מקפלים למשולש, מגלגלים ומחברים את הקצוות.
4. מרתיחים מים עם מלח או מעט אבקת מרק. מכניסים את הקרעפלך ומבשלים עד השלב שבו אם נוגסים בקצה של אחד מהם מרגישים שהוא עשוי.
להגשה: מחממים את המרק, טועמים ומוסיפים מלח או לימון לפי הטעם. הסלק שוקע בתחתית הסיר אבל אפשר גם לסנן אותו. מגישים כ-5-6 "אושקה" לכל צלחת מרק.