תבשיל עדשים ירוקות עם בטטה

על פי מתכון של דקלה גלבוע

סופ
שרי אנסקי | 28/1/2009 14:24 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החומרים:
 
מרק עדשים כתומות
מרק עדשים כתומות צילום: שרי אנסקי

3/4 חבילה (של 1/2 קילו ) עדשים ירוקות
2 בצלים מגוררים בפומפייה
שמן זית
2 עצמות מוח (לא הכרחי)
חופן גדול גבעולי סלרי עם עלים קצוץ דק
1 בטטה בינונית מגוררת בפומפייה
מלח ופלפל
1/2 1 כפיות כמון
1/2 1 כפות פפריקה
2 כפיות אבקת מרק עוף (לא הכרחי)
לימון

אופן ההכנה:
1. דקלה לא משרה את העדשים אבל אני מעדיפה להשרות אותן קצת במים לפני ההכנה ולשטוף.
2. מאדים את הבצלים והסלרי ב-4 כפות שמן זית עד שהם מתרככים. אם אתם מוסיפים עצמות, טגנו אותן עם השורשים.
3. מוסיפים את הכמון והפפריקה ומערבבים כשתי דקות כדי לשחרר את הארומה שלהם. מוסיפים את העדשים
ומערבבים. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומעט יותר בתוספת פלפל וטיפת מלח, ומגררים לתוך המרק את הבטטה. מבשלים כ-45 דקות. טועמים ומוסיפים מלח, אבקת מרק ומיץ לימון לפי הטעם.

במטרה להקל על הבטן מגזים, דקלה מציעה להוסיף למרק זה ולמרקי עדשים אחרים כפית קימל טחון (עם הכמון והפפריקה).

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים