בריא לה: פיליס גלזר בוחרת את המתכון האהוב עליה
היא קשורה מאד לכוהנות הגדולות של ספרי הבישול האמריקאיים ואוהבת לקרוא אוטוביוגרפיות וספרי היסטוריה של המזון. לכבוד שבוע הספר מציעה פיליס גלזר את המתכון החביב עליה

פשוט בריא כריכת הספר
"לפעמים כן, אבל בעיקר להשראה או לבדוק איזו טכניקה חדשה שאני לא מכירה".
מהו סוג האוכל האהוב עליך והאם את נוהגת להכין אותו בבית?
"אני הכי אוהבת טעמים ים תיכוניים בעיקר איטלקי ובעיקר פסטות, פולנטה וסלטים בהשראה
איטלקית, אבל אני ממש חולה על אוכל אסייאתי ומכינה אותו לעתים קרובות".
אילו בשלנים את מעריכה בארץ ובעולם?
"קלודיה רודן, מחברת ספרי בישול וחלוצת המטבח המזרחי ים תיכוני בארה"ב ובאנגליה. ג'וליה צ'ילדס, האישה וההומור, מחברת ספרי בישול וחלוצת המטבח הצרפתי בארה"ב שעבדה והלכה לעולמה בגיל 90+.
"גם את אליס ווטרז, שהחדירה את הנושא של מזון עונתי, יצרנים קטנים, המטבח הקליפורני ו-SUSTAINABLE FARMING (חקלאות אקולוגית) לארה"ב – כלומר הנאה עם מצפון".
איזה ספרים מעניינים אותך מלבד ספרי בישול?
"אוטוביוגרפיות, ספרי מתח, וכמובן על ההיסטוריה של מזון".
לאיזה מתכון מתוך הספר שיצא השנה (פשוט בריא), שמורה פינה חמה בליבך?
"קשה לענות, אני אוהבת המון מהם, אבל במיוחד את המאפין תירס, הספרינג רול ויאטנמי
והסלופי ג'וז. אבל גם הגרנולה דלת השומן זוכה לתגובות נלהבות".

לחם תירס צילום: דניה ווינר
לחם תירס, פרמז'ן, פטה וצנוברים
מתכון קליל ומהיר, ללא לישה וללא תפיחה.
המרכיבים:
11/2 כוסות (250 גרם)
קמח תירס דק (לא אינסטנט)
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
2 ביצים
1 כוס ריוויון
1 כפית מלח
1/2 כפית שבבי צ'ילי
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות שמן תירס
1/2
כפית פלפל לבן
2 כפות סוכר
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
100 גרם צנוברים קלויים
50 גרם גבינת פטה מגוררת
תבנית כיכר (אינגליש קייק) באורך 30 ס"מ ובעומק 11 ס"מ, משומנת ומקומחת
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
2. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שהלחם מזהיב.
פשוט בריא, מאת: פיליס גלזר, צילום: דניה ויינר, הוצאת מודן.