קריספי! 10 טיפים לצ'יפס מושלם ולרטבים משלימים

נכון, הצ'יפס הוא לא המאכל הראשון לתרום לבריאותנו, אבל עם הנחמה שהוא מביא לנפש, אי אפשר להתווכח. דרור סופרין מג'ו דיינר משלים את התמונה המטוגנת עם רטבים מעניינים

דרור סופרין | 6/9/2009 14:25 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הקפידו על חיתוך אחיד
הקפידו על חיתוך אחיד צילום: שי בן אפרים
10 טיפים לצ'יפס המושלם

1. השתמשו בשמן תירס. הוא המתקתק והמתאים ביותר לטגן בו צ'יפס.

2. הקפידו על חיתוך אחיד של יחידות הצ'יפס. כך הן ייטגנו באופן שווה ויהיו מוכנות באותו זמן.

3. קלפו את תפוחי האדמה. למרות שעיקר הערכים הבריאותיים נמצאים בקליפה, יש לה טעם עז של אדמה. נשאיר את הטעם הזה לתבשילים אחרים, בין כה וכה הצ'יפס לאחר הטיגון אינו נמנה עם המאכלים הבריאים.

4. בארץ יש עשרות זני תפוחי אדמה, תלוי כמובן בעונת השנה. רוב תפוחי האדמה בעלי הקליפה האדומה יתאימו יותר מאלה שקליפתם לבנה, בגלל רמת היובש והעמילן גבוהים. דזירה (צבעו אדמדם) הוא בין המומלצים והנפוצים יותר. תפוח אדמה זה יספוג פחות שמן מזנים אחרים.

צריך לטגן פעמיים
צריך לטגן פעמיים צילום: שי בן אפרים
 
5. לאחר הקילוף והחיתוך, שטפו היטב את הצ'יפס, השרו במי קרח כשעה, סננו ויבשו לפני הטיגון. ההפרש בין טמפרטורת הצ'יפס לטמפרטורת השמן החם יעזור לקבל מעטפת פריכה יותר.


ההשריה במים גם תוריד את אחוז העמילן מהחלק החיצוני, מה שיעזור למנוע הידבקות המקלות זה לזה.

6. טגנו את הצ'יפס פעמיים: פעם ראשונה עד שהוא מתחיל מעט להתרכך אך עדיין לא להזהיב. הוציאו והניחו על נייר סופג לכמה דקות; הטיגון השני מתרחש עד ההזהבה, מה שייתן את המעטפת הפריכה.

7. הקפידו שהשמן יהיה נקי ולא יעבור 170 מעלות צלזיוס. בטמפרטורה גבוהה יותר הוא יתחיל להישרף ולשנות את צבע הצ'יפס, מרקמו וטעמו.

8.

המליחו את הצ'יפס מיד עם הוצאתו מהשמן, כשהוא עדיין חם מאוד.

9. הסועדים ימתינו לצ'יפס ולא הצ'יפס ימתין לסועדים. צ'יפס שיעמוד יאבד את פריכותו.

 
10. צרפו לצ'יפס המושלם את הרוטב המושלם. פרט למיונז וקטשופ, יש רטבים רבים נוספים שיכולים לשמש חלק בלתי נפרד מהצ'יפס שלכם. הנה כמה רעיונות.
הסועדים ימתינו לצ'יפס
הסועדים ימתינו לצ'יפס צילום: שי בן אפרים

רוטב צ'ילי וחמאה

החומרים:
6 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות חמאה רכה (חמאה שהשארנו מחוץ למקרר כמה שעות)
1 כף מים

ההכנה:
1. מערבבים במטרפה את הצ'ילי והחמאה.
2. מוסיפים את המים וטורפים.

רוטב מיונז, צ'ילי וסויה

החומרים:
7 כפות מיונז הלמנס
2 כפות צ'ילי מתוק
1/2 כפית רוטב סויה מתוק

ההכנה:
מאחדים את כל החומרים ומגישים.

רוטב שמנת חמוצה

החומרים:
5 כפות גבינת שמנת
1 כף שמנת חמוצה
1/2 כפית פרמזן מגוררת דק
מעט מלח

צ'יפס ורטבים
צ'יפס ורטבים צילום: שי בן אפרים

ההכנה:
מאחדים את כל החומרים ומגישים.

רוטב חמאת בוטנים

החומרים:
10 כפות חמאת בוטנים
1 כף סילאן
קורט מלח
1/2 כף שמן תירס

ההכנה:
1. מערבבים במטרפה את חמאת הבוטנים עם הסילאן והמלח.
2. מוסיפים את השמן וטורפים את התערובת עד קבלת מרקם אחיד. אם הוא סמיך מדי, מוסיפים מעט שמן.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''מתכונים''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים