קריספי! 10 טיפים לצ'יפס מושלם ולרטבים משלימים
נכון, הצ'יפס הוא לא המאכל הראשון לתרום לבריאותנו, אבל עם הנחמה שהוא מביא לנפש, אי אפשר להתווכח. דרור סופרין מג'ו דיינר משלים את התמונה המטוגנת עם רטבים מעניינים

1. השתמשו בשמן תירס. הוא המתקתק והמתאים ביותר לטגן בו צ'יפס.
2. הקפידו על חיתוך אחיד של יחידות הצ'יפס. כך הן ייטגנו באופן שווה ויהיו מוכנות באותו זמן.
3. קלפו את תפוחי האדמה. למרות שעיקר הערכים הבריאותיים נמצאים בקליפה, יש לה טעם עז של אדמה. נשאיר את הטעם הזה לתבשילים אחרים, בין כה וכה הצ'יפס לאחר הטיגון אינו נמנה עם המאכלים הבריאים.
4. בארץ יש עשרות זני תפוחי אדמה, תלוי כמובן בעונת השנה. רוב תפוחי האדמה בעלי הקליפה האדומה יתאימו יותר מאלה שקליפתם לבנה, בגלל רמת היובש והעמילן גבוהים. דזירה (צבעו אדמדם) הוא בין המומלצים והנפוצים יותר. תפוח אדמה זה יספוג פחות שמן מזנים אחרים.

5. לאחר הקילוף והחיתוך, שטפו היטב את הצ'יפס, השרו במי קרח כשעה, סננו ויבשו לפני הטיגון. ההפרש בין טמפרטורת הצ'יפס לטמפרטורת השמן החם יעזור לקבל מעטפת פריכה יותר.
ההשריה במים גם תוריד את אחוז העמילן מהחלק החיצוני, מה שיעזור למנוע הידבקות המקלות זה לזה.
6. טגנו את הצ'יפס פעמיים: פעם ראשונה עד שהוא מתחיל מעט להתרכך אך עדיין לא להזהיב. הוציאו והניחו על נייר סופג לכמה דקות; הטיגון השני מתרחש עד ההזהבה, מה שייתן את המעטפת הפריכה.
7. הקפידו שהשמן יהיה נקי ולא יעבור 170 מעלות צלזיוס. בטמפרטורה גבוהה יותר הוא יתחיל להישרף ולשנות את צבע הצ'יפס, מרקמו וטעמו.
8.
9. הסועדים ימתינו לצ'יפס ולא הצ'יפס ימתין לסועדים. צ'יפס שיעמוד יאבד את פריכותו.
10. צרפו לצ'יפס המושלם את הרוטב המושלם. פרט למיונז וקטשופ, יש רטבים רבים נוספים שיכולים לשמש חלק בלתי נפרד מהצ'יפס שלכם. הנה כמה רעיונות.

החומרים:
6 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות חמאה רכה (חמאה שהשארנו מחוץ למקרר כמה שעות)
1 כף מים
ההכנה:
1. מערבבים במטרפה את הצ'ילי והחמאה.
2. מוסיפים את המים וטורפים.
החומרים:
7 כפות מיונז הלמנס
2 כפות צ'ילי מתוק
1/2 כפית רוטב סויה מתוק
ההכנה:
מאחדים את כל החומרים ומגישים.
החומרים:
5 כפות גבינת שמנת
1 כף שמנת חמוצה
1/2 כפית פרמזן מגוררת דק
מעט מלח

ההכנה:
מאחדים את כל החומרים ומגישים.
החומרים:
10 כפות חמאת בוטנים
1 כף סילאן
קורט מלח
1/2 כף שמן תירס
ההכנה:
1. מערבבים במטרפה את חמאת הבוטנים עם הסילאן והמלח.
2. מוסיפים את השמן וטורפים את התערובת עד קבלת מרקם אחיד. אם הוא סמיך מדי, מוסיפים מעט שמן.