חגיגת רות: 3 מתכוני חג של רות אוליבר
דגים פיקנטיים, דגים עם פול טרי ועופיון ממולא בכול טוב הארץ. רות אוליבר חברה לשמנים של עץ הזית, הפיקה מתכונים חגיגיים במיוחד וגם הוסיפה כמה תובנות
דגים מרוקאיים

דגים מרוקאים צילום דניאל לילה
החומרים ל-8 מנות:
11/2 ק"ג דג ים (לוקוס או בורי או אחר) פרוס למנות
1 לימון פרוס
4 גזרים פרוסות דק לאורך
4 פלפלים אדומים מתוקים חתוכים לרצועות
2 פלפלים ירוקים חריפים
2 עגבניות פרוסות לעיגולים
צרור כוסברה קצוצה
12 שיני שום
1 כוס גרגרי חומוס שלמים מבושלים
12 חוטי זעפרן
1 כוס מים רותחים
מלח
1 כפית סוכר
מיץ מ-2 לימונים
לשמן מתובל:
3/4-1/2 כוס שמן זיתולה
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כף רסק עגבניות
1 כפית כורכום
1 כפית שטוחה כמון
ההכנה:
1. מסדרים פרוסות גזר, פלפלים ועגבניות בסיר רחב ושטוח. מסדרים עליהם את הדגים ומפזרים כוסברה. מפזרים ביניהם שיני שום שלמות וגרגרי חומוס.
2. מערבבים זעפרן בכוס מים רותחים ומניחים ל-2 דקות, מוסיפים מלח ויוצקים על תכולת הסיר. מביאים לרתיחה, מנענעים מעט את הסיר, מכסים ומבשלים כ-10
דקות.
3. מכינים את השמן מתובל: מערבבים את כל החומרים בקערה. מוסיפים לסיר ומנענעים. מוודאים שהרוטב מכסה את הדגים. מכסים ומבשלים עוד 8 דקות.
4. טועמים ומוסיפים לימון, סוכר ומלח, מנענעים עוד מעט מבשלים עוד 2 דקות. מכבים את האש ונותנים לתבשיל לנוח 10 דקות לפני ההגשה.
על שמן וחריפות: שמן הוא בן זוג נפלא לפפריקה חריפה או צ'ילי. הוא ממוסס לתוכו את מולקולות הטעם, ובמקביל מגן על הלשון מפני מולקולות הקפסאיצין שאחראיות לתחושת החריפות. התוצאה (הטיפוסית לבישול המרוקאי) היא אוכל פיקנטי ומלא טעם, אבל לא צורב. נסו גם לחמם בעדינות (על חום נמוך) שמן קנולה או זיתולה עם הרבה צ'ילי גרוס, עד שמתחיל לעלות ריח אגוזי נעים. סננו ושמרו בבקבוק. התוצאה – שמן צ'ילי טעים, בחריפות עדינה.
דג בפול טרי, סלרי וכוסברה

דג בפול וכוסברה צילום דניאל לילה
החומרים ל-8 מנות:
8 פילטים של דג ים טרי (לוקוס או בורי או אחר)
1/2 כוס שמן זיתולה (זית עם קנולה)
2 בצלים קצוצים
6 שיני שום קצוצות
צרור מקלות סלרי חתוכים לפרוסות באורך 5-3 ס"מ
400 גרם פול ירוק טרי קלוף או חבילה פול ירוק קפוא
1/2 חבילה צימוקי עגבניות או עגבניות מיובשות קצוצות
צרור בצל ירוק קצוץ
צרור כוסברה קצוצה
מלח ופלפל לבן
מעט סוכר
מעט אגוז מוסקט מגורר
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
1 כוס יין לבן יבש
1/4 צרור נענע קצוצה
הכנה:
1. מחממים שמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים בצל ומטגנים עד שהבצל מזהיב מעט.
2. מוסיפים שום וסלרי ומטגנים 3 דקות. מוסיפים פול, צימוקי עגבניות, בצל ירוק וכוסברה ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט.
3. מניחים את פרוסות הדג ומתבלים גם אותן במלח, פלפל, אגוז מוסקט וקליפת לימון.
4. יוצקים יין ומיץ לימון, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש בינונית 15-10 דקות.
5. טועמים, מתקנים תיבול ומפזרים נענע. מכסים, ממתינים 5 דקות ומגישים.
עופיונים ממולאים באורז עם חמוציות וכבדים

עופיונים ממולאים צלוי דבש צילום דניאל לילה
החומרים ל-8 מנות:
4 עופיונים נקיים ומוכנים למילוי
1 כף שמן קנולה 'עץ הזית'
1 כף דבש
2 כפות מיץ לימון
1 כפית פפריקה
מלח
לצלייה:
1/2 כוס מים
1 כוס יין לבן יבש
2 כפות דבש
1 גבעול תימין
למלית:
3 בצלים קצוצים גס
1/3 כוס שמן קנולה
200 גרם כבדי עוף נקיים וחתוכים לקוביות
150 גרם טחולי עוף נקיים וחתוכים
50 גרם צנוברים קלויים
50 גרם חמוציות
1/2 כוס אורז עגול
1 כפית שטוחה קינמון
1 כפית בהראט
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
1/3 כוס עשבי תיבול (כוסברה, שמיר, בזיליקום, פטרוזיליה) קצוצים
ההכנה:
מכינים את העופיונים למילוי:
1. מערבבים דבש, שמן, לימון, פפריקה ומלח בקערית. מורחים את העופיונים בתערובת מבפנים ומבחוץ ומעסים קלות.
מכינים את המלית:
2. מחממים שמן קנולה במחבת ומטגנים בצל עד להזהבה.
3. מוסיפים כבדים וטחול ומטגנים 4-3 דקות. מוסיפים צנוברים, חמוציות, אורז, תבלינים ועשבי תיבול ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
ממלאים ואופים:
4. ממלאים את הבטן של העופיונים בתערובת וקושרים או סוגרים בעזרת קיסם.
שימו לב: לא כדאי לדחוס יותר מדי מלית, שתגרום לעופיונים להתפקע. את שאריות המלית אפשר לבשל בנפרד.
5. מחממים תנור ל-190 מעלות.
6. מערבבים 1/2 כוס מים, יין לבן, דבש וטימין.
7. מניחים את העופיונים בתוך תבנית, ויוצקים את הנוזלים סביבם. מכסים ברדיד אלומיניום.
8. אופים כ-30 דקות.
9. מסירים את הכיסוי, מרטיבים את העופיונים בנוזלים מהתבנית, וצולים 15 דקות נוספות או עד לקבלת גוון זהוב. מדי פעם מרטיבים את העופיונים במיצי הבישול.
גיוון:
10. אפשר להחליף את האורז בקינואה. מכינים באותו אופן.