ברמה גבוהה: ביקור מרנין במסעדת רמה

הנוף הקסום והאוכל משובב הנפש הופכים את המטבח של רמה למסעדה הכי רומנטית בישראל. כל מה שצריך כדי להתענג על התפריט האקלקטי הוא להתרחק מתל אביב ולנסות לקלוע ללו"ז הבלתי אפשרי של המסעדה המיוחדת הזאת

יונתן ברקת | 14/9/2009 16:17 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החצר. נוף להרי ירושלים
החצר. נוף להרי ירושלים צילום: יחסי ציבור
לקראת שבע וחצי בערב, כשכדור אדום עצום של שמש עמד לשקוע בין ההרים, הבחור שישב מאחורינו במסעדת המטבח של רמה הציע נישואים לחברתו וכל אורחי המסעדה קמו על רגליהם כדי לראות את המחזה המרהיב. לכולם היה ברור שהיא תגיד לו כן, בהתאם לפרוטוקול הקלישאות הבלתי כתוב.

 ואם כבר קלישאות, לא יהיה מוגזם להכתיר את המטבח של רמה כמסעדה הרומנטית ביותר בארץ. רמה גרה על שטח של כמה דונמים במושב נטף כבר יותר מ‭20-‬ שנה. היא, בעלה עוזי ושלושת ילדיהם מגדלים במקום תרנגולות, את כל עשבי התיבול האפשריים וגם צמחים נדירים.

 המסעדה נולדה לפני 13 שנה, כשרמה חיפשה עבודה שתאפשר לה לא להתרחק מהבית. בתוך זמן קצר היא הפכה למנהלת של המסעדה הכי מיוחדת בארץ. מיוחדת כל כך, שכל ניסיון להתחקות אחר מועדי הפתיחה של המקום נידון לכישלון.

 המסעדה פעלה עד כה בין פסח לסוכות, רק בחמישי, שישי (יש ברנצ‘ים) ושבת. לפעמים המסעדה היתה סגורה בשבת לטובת אירועים פרטיים. מבולבלים? גם אנחנו. רמה הוסיפה באחרונה לאתר של המסעדה לוח שנה שיאפשר לכם להבין באילו שעות ובאילו ימים המקום פתוח.

 אחרי שהגעתם, תרגישו שאתם נמצאים על גג העולם. במקום רצפה תמצאו כאן חצץ, ובמקום תקרה - בד מתוח. המלצרים צעירים, אפילו מאוד, אבל חייכנים ומקסימים באופן חריג, שלא כמו אחיהם במסעדות תל אביביות אופנתיות.
מקלובה במטבח של רמה
מקלובה במטבח של רמה צילום: יחסי ציבור

רמה משייטת בין הסועדים כמו מלכה, מנשקת את הפרצופים המוכרים על הלחי, מוזגת יין ובעיקר מסתכלת בריכוז על המנות שיוצאות מהמטבח. במרכזו של המטבח מתנוסס תנור גדול שבו אופים כמעט הכל, והוא משרה על המסעדה אווירה כפרית ונינוחה.

את המטבח של רמה בהרי ירושלים עוטף אחד הנופים היפים בארץ, אבל למקום הזה באים בראש ובראשונה בגלל האוכל משובב הנפש. קשה להגדיר את התפריט האקלקטי, אבל דומה שמדובר במטבח ישראלי שמבוסס על חומרים מקומיים משובחים.

המטבח מושפע מאוד מהבישול הערבי, עם מנות כמו לחמא בעג‘ין - מאפה בשר טלה וצנוברים בטאבון עם טחינה ירוקה; או מקלובה - תבשיל טלה במשמשים מיובשים, עם קדרת אורז, ירקות ובשר בבהרט. לצדן מוצעות גם מנות ים תיכוניות כמו סרדינים טריים בכבישת מלח ים ומנות איטלקיות כמו טורטליני ממולאים ירקות העונה וגבינות עזים בחמאת קאווה ותימין.

 לזוג שמגיע למקום בפעם הראשונה כדאי לקחת מנות פתיחה לשניים. לשולחן הגיעו מנה שכללה חצילונים קלויים בגריל, קרוסטיני עם דבש וגבינת עזים של חוות צוק וסלט מלפפון בלדי עם יוגורט; פלטת בשרים מעושנת בכבישה ביתית, שמכילה חזה ברווז, קבב עוף בסילאן וצ‘טני של פלפלים; מרק קר של מלון שבתוכו למברוסקו עם סורבה מלון; משמשים בלדי מהעץ של רמה, ממולאים בגבינת עזים ופסטו; ותאנים טריות ממולאות בבשר טלה. כל זה נחת על השולחן עם לחם נהדר שנאפה במקום. אם לא תיזהרו ותאכלו יותר מדי מהלחם, כפי שקרה לנו, תתקשו להתמודד עם הכמויות הנדיבות של המנות העיקריות.
גלידת פיסטוק ומי ורדים על פילו עם ריבת חצילים
גלידת פיסטוק ומי ורדים על פילו עם ריבת חצילים צילום: יחסי ציבור
הבטן עמדה להתפוצץ

אחרי הפסקה ארוכה הגיעו לשולחן שתי מנות עיקריות, שהתחרו בפוטו פיניש על תואר המנה הטובה ביותר. המקלובה היתה חלומית, אבל מנת האורז היתה גדולה מדי. הטלה היה רך ונימוח, והמשמשים המיובשים היו פשוט מצוינים. התיבול היה עז, אבל לא מוגזם. הבעיה, כפי שכבר ניחשתם, היא שהיינו מלאים לגמרי ממנות הפתיחה ומהלחם.

שותפי לארוחה הזמין מנה מיוחדת, שלא היתה כלולה בתפריט הרגיל: פילה של מוסר ים סגור במחבת, בחמאה, יין לבן ותימין, על פסטת חלמונים מתוצרת בית עם "פסטו" של עלי גפן. המנה היתה עשירה, עתירת קלוריות, ובעיקר כזו שלא מאפשרת אפילו

לחלום על קינוח.

למרות שהבטן עמדה להתפוצץ לרסיסים מרוב גרגרנות, לא ויתרנו על קינוחים. מה לעשות, אנחנו פשוט אנשים חלשי אופי. כאן שוב נתקפנו בשיקול דעת לקוי והזמנו מגוון מנות אחרונות קטנות. בקושי סיימנו אותן, למרות שהן היו טעימות להפליא.

גלידת פיסטוק ומי ורדים על פילו עם ריבת חצילים, טירמיסו עם מוס מסקרפונה וזביונה, מוגש עם אגס ביין ממולא שוקולד חם, קרם ברולה אישי על מצע של משמש אפוי, טרפלס שוקולד על חוטי חלבה. מסוחררים? גם אנחנו. ההמלצה שלנו, שמבוססת על הפקת לקחים, היא ללכת על מנה אחרונה אחת משותפת לשניים.  

     
       צילום: יחסי ציבור
תפריט היין של המסעדה אינו גדול. עמוד אחד שלו מוקדש ליינות ישראליים. הבולטים בלבנים הם יינות של ירדן, קלו דה גת וטוליפ. באדומים תמצאו נוכחות מרשימה של סוסון ים, פלטר וטוליפ. העמוד השני מוקדש לכ‭15-‬ יינות אדומים מצרפת, ספרד ואיטליה. אין ביניהם יינות נדירים או יקרים וניכר שהרשימה גובשה באופן ענייני ופשוט.

החשבון לזוג לארוחת ערב עומד על כ‭400-‬ שקל, כולל יין. לא מומלץ להגיע למקום באופן ספונטני, אבל אין ספק שהמטבח של רמה שווה את המאמץ של הזמנה מראש ונסיעה מחוץ לעיר.

המטבח של רמה, מושב נטף, הרי יהודה, טל' ‭02-5700954 ‬

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים