עושים פו על סושי: ביקור בסושייה חדשה

בסושייה החדשה Fu Sushi מבטיחים לפתור את דילמת 'המחיר או החומר' וגם עושים את זה במטבח פתוח. אלון צרפתי ביקר והצליח להתגבר על רתיעתו ממגע יד אדם באוכל שלו

אלון צרפתי | 27/12/2009 15:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
Fu Sushi
Fu Sushi צילום: יחסי ציבור
למרות אהבתי האינסופית לאמי, הבשלנית הטובה ביקום (כן-כן, זו לא אימא שלכם), דבר אחד בה הרתיע אותי עד מאוד: אופן הכנת הקציצות. עד היום ניחוח קציצותיה ממלא את כל הבית ריח משכר חושים, בשרן נימוח וטעמן מעודן, ואולם הפעם הראשונה שחזו עיניי במלאכת הכנתן הותירה אותי הלום.

בידיים חשופות, ללא כפפות, תלשה אמי גוש מיציקת הבשר הוורודה, גלגלה אותו בין אצבעותיה ויצרה כדור מעוך, וזה נטבל כלאחר יד בביצה טרופה, ומשם עשה את דרכו למחבת. תחושת הגועל שעלתה על פניי לא הותירה מקום לפרשנות. "איסטניס", האשימה אותי אמי, "אם לא נאה לך, אל תאכל".

ואכן, באותו ערב שבת לא טעמתי מהקציצות. בשישי שלאחר מכן, כשהוגשו לשולחן קציצות חדשות, שאלתי אותה: "הכנת אותן בידיים?" "מה פתאום", ענתה , "עשיתי אותן בעזרת כף". היא שיקרה כמובן רק כדי שאטעם מהן. גם אני ידעתי שהיא שיקרה, אולם העדפתי לשמוע שקר ולאכול מהקציצות ולא לדעת את האמת, לדמיין את הסצנה הדוחה של הכנתן ולהסתפק באורז לבן ומשעמם.

Fu Sushi. טעימה ומצוחצחת
Fu Sushi. טעימה ומצוחצחת צילום: יחסי ציבור
עבור איסטניסים כמוני, מטבח פתוח במסעדות הוא יתרון וחיסרון. החיסרון ברור: לרוב בני האדם שכמותנו יש העדפה ברורה לקבל מנה בצורתה הסופית, ולא במרקמה הוורדרד. אנחנו לא נגעלים לאכול בתיאבון באולמות אירועים בינוניים, גם כאלה ששמם מתחיל ב"ארמונות", אבל אם ניכנס למטבח המקומי ונחזה בסירים המעופשים, סביר להניח שנתעלף. היתרון במטבח הפתוח במסעדות ברור אף הוא: הרי זו ההוכחה שהמנה אכן טרייה ולא הוצאה מהמקרר לאחר בילוי של ימים רבים בו וחוממה מחדש. ב-Fu Sushi, בר הסושי שנפתח לאחרונה ברחוב ירמיהו, מצליחים לתפוס את שתי הפרגיות במכה אחת.

למרות ההתעסקות בבשר חי - ואף שההתעסקות בו התבצעה ממש מתחת לאפי - לראשונה בחיי האיסטניסיים לא חשתי שום תחושה שלילית. להפך, Fu Sushi היא ככל הנראה המסעדה המצוחצחת ביותר בקרב המסעדות הטעימות, והיא כנראה גם המסעדה הטעימה ביותר בקרב המצוחצחות, שתמצאו בתל אביב.

Fu Sushi
Fu Sushi  צילום: יחסי ציבור

הסושייה הוקמה על ידי רותם טחן, לשעבר מיזוארי והיום גם הבעלים של Nooch. לדבריו, המקום נועד לגשר בין שני הז'אנרים המרכזיים של מסעדות המטבח היפני בישראל: "בארץ אפשר למצוא בעיקר מסעדות מהמטבח היפני שנופלות לאחת משתי קטגוריות - מסעדות יוקרה שמציעות תפריט עם טעמים מינימליסטיים, חומרי גלם איכותיים ומחירים גבוהים, או מקומות מהזן החדש שמתמחים במחירים נמוכים ובאווירה שכונתית, אבל עושים זאת על חשבון חומרי הגלם. אנחנו החלטנו לקחת את היתרונות של שני הז'אנרים וליצור מקום אינטימי ומעודכן המציע תפריט סושי מגוון ויצירתי במחירים שפויים ובלי לפגוע באיכות חומרי הגלם".

ההבטחות מתגשמות כמעט במלואן בסושייה הדנדשה. חומרי הגלם טריים - אפשר לראות זאת על פי צבעם העז והמבריק, על פי גמישותם (בשר שאינו טרי נוטה "להישבר")  ועל פי טעמם. המחירים גם הם לא בשמים, כמה דוגמאות: טופו

רול - רול inside out של טופו במרינדה מתקתקה, אבוקדו, דלעת יפנית וחביתה יפנית בציפוי שומשום לבן קלוי וטריאקי (19 שקלים), טונה ארוגולה - טונה סאשימי מגולגל עם ארוגולה, צלפים וממרח אבוקדו (34 שקלים), Rainbow - פוטומאקי במילוי של מלפפון, גזר, אבוקדו, צנון ודלעת יפנים, עטופים בטונה, סלמון, בס ואבוקדו (32 שקלים) ועוד.

אם תצליחו למצוא מקום בחלל הקטן הפנימי, מצפה לכם חוויית עיצוב מרשימה: שילוב בין מודרניזציה לאוריינטליות, בין מזרח למערב, בין אדום בוהק וצעקני לחומרי גלם, כגון עץ ואבן. מנגד, מחוץ לחלל הפנימי, כנראה בשל החורף, ישנו "חדר האוכל" - שולחנות מרובעים ומשעממים, העומדים דומם בתוך חלל ריקני וקריר. תתעקשו ושבו בפנים, הרבה יותר נעים.

ואם אתם מתעקשים להזמין הביתה ולאכול את הסושי מול תכניתו של ישראל אהרוני, קחו בחשבון שהוא לא משתמש בכפפות.

Fu Sushi ירמיהו 32 תל-אביב. 03-6051000

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים