עושים פו על סושי: ביקור בסושייה חדשה
בסושייה החדשה Fu Sushi מבטיחים לפתור את דילמת 'המחיר או החומר' וגם עושים את זה במטבח פתוח. אלון צרפתי ביקר והצליח להתגבר על רתיעתו ממגע יד אדם באוכל שלו

בידיים חשופות, ללא כפפות, תלשה אמי גוש מיציקת הבשר הוורודה, גלגלה אותו בין אצבעותיה ויצרה כדור מעוך, וזה נטבל כלאחר יד בביצה טרופה, ומשם עשה את דרכו למחבת. תחושת הגועל שעלתה על פניי לא הותירה מקום לפרשנות. "איסטניס", האשימה אותי אמי, "אם לא נאה לך, אל תאכל".
ואכן, באותו ערב שבת לא טעמתי מהקציצות. בשישי שלאחר מכן, כשהוגשו לשולחן קציצות חדשות, שאלתי אותה: "הכנת אותן בידיים?" "מה פתאום", ענתה , "עשיתי אותן בעזרת כף". היא שיקרה כמובן רק כדי שאטעם מהן. גם אני ידעתי שהיא שיקרה, אולם העדפתי לשמוע שקר ולאכול מהקציצות ולא לדעת את האמת, לדמיין את הסצנה הדוחה של הכנתן ולהסתפק באורז לבן ומשעמם.

למרות ההתעסקות בבשר חי - ואף שההתעסקות בו התבצעה ממש מתחת לאפי - לראשונה בחיי האיסטניסיים לא חשתי שום תחושה שלילית. להפך, Fu Sushi היא ככל הנראה המסעדה המצוחצחת ביותר בקרב המסעדות הטעימות, והיא כנראה גם המסעדה הטעימה ביותר בקרב המצוחצחות, שתמצאו בתל אביב.

הסושייה הוקמה על ידי רותם טחן, לשעבר מיזוארי והיום גם הבעלים של Nooch. לדבריו, המקום נועד לגשר בין שני הז'אנרים המרכזיים של מסעדות המטבח היפני בישראל: "בארץ אפשר למצוא בעיקר מסעדות מהמטבח היפני שנופלות לאחת משתי קטגוריות - מסעדות יוקרה שמציעות תפריט עם טעמים מינימליסטיים, חומרי גלם איכותיים ומחירים גבוהים, או מקומות מהזן החדש שמתמחים במחירים נמוכים ובאווירה שכונתית, אבל עושים זאת על חשבון חומרי הגלם. אנחנו החלטנו לקחת את היתרונות של שני הז'אנרים וליצור מקום אינטימי ומעודכן המציע תפריט סושי מגוון ויצירתי במחירים שפויים ובלי לפגוע באיכות חומרי הגלם".
ההבטחות מתגשמות כמעט במלואן בסושייה הדנדשה. חומרי הגלם טריים - אפשר לראות זאת על פי צבעם העז והמבריק, על פי גמישותם (בשר שאינו טרי נוטה "להישבר") ועל פי טעמם. המחירים גם הם לא בשמים, כמה דוגמאות: טופו
אם תצליחו למצוא מקום בחלל הקטן הפנימי, מצפה לכם חוויית עיצוב מרשימה: שילוב בין מודרניזציה לאוריינטליות, בין מזרח למערב, בין אדום בוהק וצעקני לחומרי גלם, כגון עץ ואבן. מנגד, מחוץ לחלל הפנימי, כנראה בשל החורף, ישנו "חדר האוכל" - שולחנות מרובעים ומשעממים, העומדים דומם בתוך חלל ריקני וקריר. תתעקשו ושבו בפנים, הרבה יותר נעים.
ואם אתם מתעקשים להזמין הביתה ולאכול את הסושי מול תכניתו של ישראל אהרוני, קחו בחשבון שהוא לא משתמש בכפפות.
Fu Sushi ירמיהו 32 תל-אביב. 03-6051000