הקשר העל טבעי: האם תאומים באמת מתקשרים בטלפתיה

תאומה הצילה את אחותה שכמעט נחנקה למוות לאחר שחשה שזו זקוקה לעזרתה. מחט פוליגרף שחוברה לתאום השתוללה כשאחיו קיבל מכות חשמל. האם טלפתיה בין תאומים היא הוכחה ניצחת לקיומה של התופעה?

שחר שילוח | 1/3/2010 11:21 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
גי ליאון פלייפייר הוא סופר וחוקר תופעות על טבעיות. אחד הנושאים שמעסיקים אותו הוא טלפתיה בין תאומים. ב-2003 הוא הוציא את ספרו "טלפתיה בין תאומים – הקשר העל טבעי", שבו מתוארים מקרים שלכאורה אין להם הסבר אחר פרט לטלפתיה בין תאומים. "ללא כל אזהרה, אדם בריא חש כאב חונק בחזהו. מאות מיילים משם באותו הרגע, התאום הזהה שלו עובר התקף לב. במקום אחר, אישה נמצאת בעיצומה של לידה, כאשר בצדה האחר של היבשת אחותה התאומה חשה גלי צירים בגב התחתון שלה ובבטנה".

לאחרונה פלייפייר פרסם מאמר שמתייחס לנושא שחקר בספרו, ובו הוא מתלונן על כך שטלפתיה בין תאומים לא זוכה ליחס הראוי לה ואינה נחקרת במסגרת מדעית. "תאומים עשו כותרות, כפי שהם עושים לעתים קרובות, כאשר ג'מה הוטין, בת-עשרה מלנקשייר, הצילה לפי הדיווחים את חיי אחותה בעזרת מה שנשמע כמו טלפתיה," כותב פלייפייר.

פלייפר סיפר שהיא האזינה למוזיקה בזמן שאחותה התאומה לין התקלחה בקומה העליונה, ואז סיפרה: "חשתי פתאום שאני צריכה לבדוק מה קורה איתה. זה היה כאילו קול אמר לי, אחותך זקוקה לך. הוא בברור אמר לי שאני צריכה לעלות למעלה". כך היא עשתה, ומצאה את לין בתהליך של טביעה לאחר שעברה התקף אפילפטי. על פי הפראמדיק שהגיע למקום בדיוק בזמן, "אם ג'מה לא הייתה שם, לין הייתה מתה". "זאת לא הייתה הפעם הראשונה שמשהו כזה קורה", לין אמרה ונזכרה איך פעם ג'מה טלפנה להזהיר אותה מפני התקפה צפויה, שבאמת הגיעה מאוחר יותר באותו יום. "היא מערכת ההתראה המוקדמת שלי", היא הוסיפה.

צילום: greyman, sxc
שניים שהם אחד? תאומים צילום: greyman, sxc
מחט הפוליגרף משתוללת

על האירוע הזה, שהתפרסם לפני שנה בבריטניה, פלייפייר אומר שאינו הפעם הראשונה שבה טלפתיה הצילה חיים. הוא טוען שהוא מכיר לפחות שלושה מקרים נוספים, שאת אחד מהם חקר באופן ישיר.
"הקהיליה המדעית צריכה לגלות בכך יותר עניין מכפי שגילתה עד כה", הוא מוסיף. הסברים מדעיים כמו התאמה בין מחשבות, דמיון גנטי או צירוף מקרים אינם מספקים אותו. גם חוקרי פראפסיכולוגיה לא הקדישו מספיק תשומת לב לתופעה, מתלונן פלייפייר. עם זאת, הוא מסביר שקיים קושי לבדוק טלפתיה בין תאומים במסגרת ניסויי מעבדה. הוא אומר שבניסויים כאלה התאומים יראו תוצאות דומות לממוצע באוכלוסייה, כי "הטלפתיה הזאת נוטה לפעול במיטבה כאשר היא נחוצה, וכאשר הקשר בין השולח לבין המקבל חזק, כמו הקשר שבין אמהות לבין תינוקות".

פלייפייר מביא דוגמאות על ניסויים שבהם השתמשו במכשיר פוליגרף כדי לבדוק טלפתיה בין תאומים. ב-2004, בתוכנית Miracle Hunters ראו כיצד

מחט הפוליגרף של תאום אחד משתוללת כאשר התאום השני, שישב בחדר אחר, קיבל מכות חשמל קטנות. ג'רמי בארט, שביצע ניסויים כאלה עם תשעה זוגות תאומים וארבעה מתוכם שודרו בטלוויזיה, אמר ב-2003: "מה שעשינו עם הפוליגרף זה מדידה של דברים שלא היו אמורים לקרות. לי באופן מוחלט אין שום ספק שמתרחשת תקשורת בין זוגות האנשים האלה, ואין לה שום הסבר מעבר לטלפתיה". פלייפייר טורח לציין שהניסויים שביצע בארט לא היו מבוקרים מדעית, אבל מציע להתייחס אליהם כאל ניסויי פיילוט שיש לחזור עליהם בתנאים מבוקרים.

הבעיה עם הטענות של פלייפייר, כפי שבמידת מה הודה בעצמו, היא שאין די פרטים שיוכיחו שטלפתיה בלבד אחראית למצבים האלה, שבהם תאום אחד מרגיש מה שחווה תאום אחר. סביר, למשל, להניח שהתאומה שחשה גלי כאב בבטנה ובגב התחתון שלה ידעה שאחותה התאומה יולדת או אמורה ללדת. תחושת כאב שההסבר שלו הוא הזדהות ולא פגיעה גופנית היא תופעה שנחקרה לאחרונה וידוע שהיא קיימת.

בכל מקרה, פלייפייר מוזמן לארץ התאומים, ישראל, המדינה שבה שיעור הלידות של יותר מתינוק אחד הוא הגבוה בעולם.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''בין גוף לנפש''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים