בלי להזיע על זה: מה לא לעשות כדי לאהוב את עצמנו
תפסיקו להתאמץ בכל הכוח לחשוב חיובי, לשמור על התדמית, להילחם עם המציאות, להילחם במי שאתם. ככה תאהבו את עצמכם בלי להזיע על זה
1. להתנצל ולהסביר בתגובה לשאלות כמו: "איך זה שאת עוד רווקה?", "מה, את לא רוצה קריירה?", "עדיין גר עם ההורים?", "רק ילד אחד?" - כל אותן שאלות שגורמות לנו מיידית להרגיש שמשהו איתנו לא בסדר וגוררות עמן הסבר או התנצלות. אך למרבה הפלא, ברגע שאנו מפסיקים להתנצל מתרחשים שני דברים: א. אנו מפסיקים להרגיש שמשהו איתנו לא בסדר ב. הסביבה מפסיקה להתעניין ב"בעיה שלנו".
2. להתאמץ (בכל הכוח) לחשוב חיובי. החשיבה החיובית, למרות הרעיון היפה העומד מאחוריה, עלולה להביא עמה פחד מפני מחשבות הנתפסות כשליליות, התכחשות לאמת בניסיון לספר סיפורים "חיוביים" על מה שיש, ותסכול ושיפוט עצמי בשל הכישלון להתמיד בה. לכן, במקום לנסות לחשוב רק חיובי מוטב להיות מודעים למחשבות, וכשהן מעלות בכם יותר מדי כעס, אכזבה, מתח ופחד כדאי להחזיר את מלוא תשומת הלב לנעשה סביב ברגע ההווה: לעשייה, למראות ולקולות.
3. לשמור על התדמית. "מה יחשבו" ו"מה יגידו" הם משפטי מפתח שמנהלים לרובנו את החיים עד שכבר איננו חיים עוד כרצוננו, אלא כפי שאנו מדמיינים שהסובבים היו מצפים מאיתנו. אנחנו מוכנים להילחם על תדמיתנו ועל פגיעה מדומה בה עד כלות, ועושים הכול כדי לשמור שלא תינזק - עד שאנו מאבדים את החופש והחיוּת שלנו. אנחנו פועלים בהתאם לדרך שהסביבה מצפה מאיתנו ומדחיקים את הרצונות, השאיפות והביטוי העצמי שלנו, הכול כדי להמשיך "להראות טוב".
4. להילחם עם המציאות. "אני לא מוכן לקבל זאת", "אני לא יכולה להשלים עם זה", "הוא לא היה אמור להתנהג ככה". אבל זה מה שכבר קרה וכך הגיב אותו אדם, אף שלא "היה אמור" - לדעתכם. העובדות הן תמיד כפי שהן, ולא משנה כמה נכעס עליהן או נלחם בהן. מלחמה בעובדות, במה שכבר קיים, היא מלחמה עקרה שיוצרת שיפוט עצמי, גורמת כאב רגשי ושורפת אנרגיה. לכן, הפסיקו להתווכח עם העובדות, לא משום שאתם בהכרח אוהבים אותן ולא משום שהן "טובות", נוחות או נעימות - אלא פשוט כי זה מה שיש.

שרון שחף. קואצ'ינג של אהבה
אתכם ואת הסובבים לכם.
את ההשפעה של שינוי דפוסים אלו תחושו ברגע שתמנעו מלעשותם. הקלה, רווחה ושלווה פנימית הן רק חלק מהתחושות שמצפות לכם. ועם זאת, חשוב לזכור שרבים מהדפוסים שתיארתי הם כטבע שני לנו, עד שלעיתים איננו שמים לב שאנו פועלים על פיהם. כדי ללמוד לשנות אותם כדאי, קודם כל, להפוך מודעים להם, ואז, בכל פעם שאתם תופסים את עצמכם חוזרים עליהם, פשוט הפסיקו. זכרו שאתם מתרגלים "שריר חדש", ושייקח זמן לחזקו!
שרון שחף היא מאמנת אישית ועסקית.לאתר הבית