בטטה קרה בתת הכרה: מתכון למרק כתום עם ייחוד

את המרק הכתום של אילן רוברג שף ובעלים מסעדת רוברג המשפחתית ליד הכנרת אפשר להגיש גם קר, ויש לו טריק שנותן לו אישיות

nrg מעריב | 14/11/2010 12:04 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: מרק, רוברג
למרק הכתום של השף אילן רוברג השף והבעלים של מסעדת "רוברג" במושב לבנים שליד הכינרת, יש אוהדים קבועים. רוברג מתחכם ומצהיר שזה מרק של כתומים ולא מסגיר לרוב שיש גם תפוז במתכון של מרק הירקות הזה והוא זה שעושה את הייחוד שבטעם.
מרק כתום
מרק כתום צילום: יח''צ

חומרים למרק ל- 10 סועדים:
1/2  בצל  חתוך דק
200 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות של כ- 2 ס"מ
200 גרם בטטה קלופה וחתוכה לקוביות של כ- 2 ס"מ
200 גרם גזר חתוך לקוביות של כ- 2 ס"מ
8 כוסות ציר מרק ירקות
1/3 כוס תרכיז תפוזים קפוא
1/3 כוס  שמן זית

הכנה:
מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל ומאדים.
מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים מעט עד לקבלת מראה מבריק, מערבבים היטב.
מוסיפים את הנוזלים ומרתיחים.
מכסים ומבשלים
עד שהירקות רכים.
מעבדים את המרק באמצעות בלנדר מוט.
מוסיפים תיבול לפי הצורך: מלח, פלפל לבן, ג'ינג'ר.

ניתן להגיש גם קר עם מעט שמנת או יוגורט.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->