קוצ'ינה מרק: מרק תפוחי אדמה ופטריות
זה נכון שאין כאן חורף, אבל הלילות הקרירים הם תירוץ נהדר לאכילת מרק עשיר בטעמים. השפית תמר כהן צדק, ממסעדת קוצ'ינה תמר הנפלאה, תרמה מתכון חורפי בסגנון איטלקי
1 בצל
6 תפוחי אדמה
5 שיני שום שלמות
1 גזר
2 גבעולי סלרי
1 סלסילת פטריות יער, חתוכות לפרוסות
1 סלסילת פטריות שמפיניון
1 כף חמאה

מרק תפוחי אדמה ופטריות של קוצ'ינה תמר.
ראובן קסטרו
ההכנה:
1. מרתיחים בסיר עם 2 ליטר מים את הבצל, תפוחי האדמה, הגזר, שיני השום, הסלרי ופטריות השמפיניון עד שהם מתרככים. התהליך לוקח כ-40-30 דקות.
2. מעבירים את כל תכולת הסיר כולל המים, לבלנדר וטוחנים.
3. מחזירים
את המרק לסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות נוספות. ממליחים ומפלפלים.
4. במקביל, מקפיצים בכף חמאה את פטריות היער הפרוסות עד שהן משחימות ומתרככות.
5. מוסיפים את פטריות היער למרק ומוזגים לקערות הגשה.
הצעת הגשה:
ניתן לקשט במעט פטרוזיליה קצוצה.