פסח

פסח מטוגן: שלושה מתכונים למצה בריי

בפסח הזה לא כדאי לפסוח על הכנת מצה בריי, אותו מעדן מטוגן שהופך את החג לפחות משעמם. השף אורן לוקסנבורג עם שלושה מתכונים מסעירים למנה שכולם אוהבים

nrg מעריב | 21/4/2011 7:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אלי דסה
מצה בריי קממברט אספרגוס וחלמון. אלי דסה
מצה בריי קממברט אספרגוס וחלמון

המרכיבים (2 מנות):

4 מצות
6 ביצים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
80 גרם גבינת קממברט
6 מקלות אספרגוס
1 כוס מים
3 כפות שמן זית

ההכנה:

1. שוברים את המצות לחתיכות גדולות ומשרים במים כ-2 דקות, בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מסננים את המצות מהמים ומערבבים עם 4 ביצים, מלח ופלפל.
3. חולטים את האספרגוסים במשך דקה אחת בסיר מים מומלחים, מסננים וחותכים לחתיכות באורך 2 ס"מ.
4. מחממים מחבת כבדה

עם שמן הזית, כשהשמן חם מוסיפים את התערובת ומטגנים על אש בינונית כ-5 דקות מכל צד.
5. מעבירים לתבנית אפייה, חותכים את גבינת הקממברט לקוביות, מפזרים מעל המצה בריי.
6. מקשטים במקלות האספרגוס ובחלמונים מ-2 הביצים הנותרות, מעבירים לתנור לדקה אחת ומגישים.


אלי דסה
מצה בריי פטה ופלפלים קלויים. אלי דסה
מצה בריי פטה ופלפלים קלויים

המרכיבים (2 מנות):

4 מצות
4 ביצים
1/2 כפית מלח
4 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות
80 גרם גבינת פטה כבשים
3 כפות שמן זית
1 כוס חלב

ההכנה:

1. שוברים את המצות לחתיכות גדולות ומשרים בחלב כ-2 דקות.
2. מסננים את מצות מהחלב ומערבבים עם הביצים, המלח הפלפל הקלוי.
3. מחממים מחבת כבדה עם שמן הזית, כשהשמן חם מוסיפים את התערובת ומטגנים על אש בינונית כ-5 דקות מכל צד.
4. מעבירים לצלחת הגשה מפוררים את גבינת הפטה מעל ומגישים.

אלי דסה
מצה בריי גבינת שמנת ושוקולד. אלי דסה
מצה בריי גבינת שמנת ושוקולד

המרכיבים:

4 מצות
4 ביצים
2 כפות סוכר
1 כף אבקת קקאו
6 קוביות שוקולד מריר איכותי
100 גרם גבינת שמנת 30%
3 כפות חמאה
1 כוס חלב

ההכנה:

1.שוברים את המצות לחתיכות גדולות ומשרים בחלב כ-2 דקות, מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מסננים את מצות מהחלב ומערבבים עם הביצים, אבקת הקקאו והסוכר.
3. מחממים מחבת כבדה עם החמאה, כשהחמאה מומסת מוסיפים את התערובת ומטגנים על אש בינונית כ-5 דקות מכל צד.
4. מפזרים את קוביות השוקולד מעל המצה בריי ואופים בתנור כ-2 דקות, מוציאים ומעבירים לצלחות הגשה.
5. מקשטים עם גבינת השמנת ומגישים חם.

אורן לוקסמבורג הוא השף של מסעדת "רוטשילדס קיטשן", שד' רוטשילד 73, תל אביב.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->