ניחוח התפוז: עוגה לשבת

טעימה, מהירת הכנה והולכת נהדר בימים הקרים לצד כוס תה מהביל. מתכון לעוגה בחושה בניחוח תפוז, ריבה ופירורים

nrg מעריב | 5/1/2012 10:11 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אנטולי מיכאלו
עוגה בחושה בניחוח תפוז אנטולי מיכאלו
עוגה בחושה בניחוח תפוז, ריבה ופירורים

החומרים (לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ, משומנת ומקומחת):

לבצק:

200 גר' חמאה
1/4 1 כוסות סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל משובחת
קורט קינמון
קליפה מגוררת מתפוז אחד
3 כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
3/4 כוס מיץ תפוזים טרי מסונן
1/4 כוס מי סודה
3 כפות ריבת שזיפים (פובידל) או כל ריבה אחרת שאוהבים

לפירורי הבצק:

4 כפות קמח מנופה
3 כפות סוכר או סוכר חום
1/4 כפית קינמון
50 גרם חמאה קרה

ההכנה: 

1. הבצק: מערבלים את החמאה והסוכר לתערובת קלילה וקציפתית. מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל וקליפת התפוז ומערבלים במהירות גבוהה 2-3 דקות.
2. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים לסירוגין את הקמח, מיץ התפוזים ומי הסודה.
3. מעבירים אל התבנית את בלילת הבצק. נוטלים בכפית מריבת השזיפים ומפזרים סביב בלילת הבצק.


4. הפירורים: שמים את הקמח, הסוכר, הקינמון והחמאה בקערה ומשפשפים בין כפות הידיים ליצירת פירורים. מפזרים על פני העוגה.
5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש.

המתכון באדיבות פסקל פרץ-רובין­מתוך ספר "העוגות של פסקל"

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוגה לשבת

דרך מתוקה לפתוח את סוף השבוע

לכל הכתבות של עוגה לשבת

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים