ניחוח התפוז: עוגה לשבת
טעימה, מהירת הכנה והולכת נהדר בימים הקרים לצד כוס תה מהביל. מתכון לעוגה בחושה בניחוח תפוז, ריבה ופירורים

החומרים (לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ, משומנת ומקומחת):
לבצק:
200 גר' חמאה
1/4 1 כוסות סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל משובחת
קורט קינמון
קליפה מגוררת מתפוז אחד
3 כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
3/4 כוס מיץ תפוזים טרי מסונן
1/4 כוס מי סודה
3 כפות ריבת שזיפים (פובידל) או כל ריבה אחרת שאוהבים
לפירורי הבצק:
4 כפות קמח מנופה
3 כפות סוכר או סוכר חום
1/4 כפית קינמון
50 גרם חמאה קרה
ההכנה:
1. הבצק: מערבלים את החמאה והסוכר לתערובת קלילה וקציפתית. מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל וקליפת התפוז ומערבלים במהירות גבוהה 2-3 דקות.
2. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים לסירוגין את הקמח, מיץ התפוזים ומי הסודה.
3. מעבירים אל התבנית את בלילת הבצק. נוטלים בכפית מריבת השזיפים ומפזרים סביב בלילת הבצק.
4. הפירורים: שמים את הקמח, הסוכר, הקינמון והחמאה בקערה ומשפשפים בין כפות הידיים ליצירת פירורים. מפזרים על פני העוגה.
5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש.
המתכון באדיבות פסקל פרץ-רוביןמתוך ספר "העוגות של פסקל"