מתבשלת לאטה: מתכוני קדירה

שף קובי כץ ממסעדת בניולה מציע כמה גרסאות מוצלחות ולא מורכבות מדי לתבשילי קדירה לחימום הגוף והנפש בעיצומו של החורף

nrg מעריב | 2/2/2012 13:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שי בן אפרים
קדירת פולנטה ופטריות שי בן אפרים
קדרת פולנטה ופטריות

החומרים (4 מנות):

2 ליטר חלב
1 ליטר מים
30 גר' חמאה (3 כפות) בטמפרטורת החדר
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
קמצוץ פלפל לבן
מעט מלח, לפי הטעם
1/2 ק״ג פולנטה (קמח תירס)
3 כפות שמן זית
6 פטריות שמפיניון פרוסות
2 פטריות פורטובלו פרוסות
3 פטריות יער פרוסות
2 שיני שום מעוכות
קמצוץ תימין
2 בצלים חתוכים לקוביות
2 כפות פרמזן מגוררת
עירית קצוצה

ההכנה:

1. מרתיחים בסיר את החלב, המים והחמאה עם התבלינים והמלח.
2. מנמיכים לאש קטנה ושופכים לאט לאט את הפולנטה.
3. מערבבים במטרף עד התעבות התערובת (כ-15-20 דקות), עד שהיא לא במרקם גס ונותרו מעט גרגירים. מכבים את האש.


4. במחבת נפרדת מטגנים את הפטריות, השום, התימין והבצל עד התרככות מוחלטת. מוסיפים את תערובת הפטריות לסיר הפולנטה.
5. מערבבים יחד עד שהפטריות נטמעות בפולנטה. לאחר מכן מוסיפים את הפרמזן והעירית הקצוצה.

שי בן אפרים
קדירת עוף שי בן אפרים
קדירת עוף

החומרים (4 מנות):

150 מ״ל (3/4 כוס) שמן זית
200 גר' (1 כוס) אורז פרסי או בסמטי שטוף
50 גר' (1/4 כוס) אורז בר שטוף
50 גר' (1/4 כוס) אורז אדום שטוף
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות גסות
10 שיני שום חצויות
1 סלרי חתוך גס
צרור פטרוזיליה חתוכה גס
1 שומר חתוך לפרוסות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גסות
1 סלרי אמריקאי בלי עלים חתוך גס
1 בצל חתוך לקוביות גסות
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור טחון
5 עלי דפנה
עלים מ-2 ענפי רוזמרין
1 כוס יין לבן חצי יבש
1/2 1 ליטר נוזלים, ציר עוף או מים
4 רבעי עוף נקיים
מלח לפי הטעם

ההכנה:

1. מוזגים לתוך סיר את שמן הזית ומטגנים את האורז, הירקות והתבלינים על אש קטנה-בינונית כ-5 דקות עד שהם מתחברים.
2. מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה. מוסיפים את ציר העוף או את המים, מביאים שוב לרתיחה ומכבים את האש.
3. מעבירים את התערובת לתבנית עמוקה.
4. על תערובת האורז והירקות מניחים את רבעי העוף. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180-200 מעלות צלזיוס כשעה.
5. מורידים נייר כסף ואופים עוד 20 דקות עד שהעוף מקבל צבע זהוב. מוסיפים מלח לפי טעם.

שי בן אפרים
קדירת כנפי עוף, חיטה וחצילים שי בן אפרים
קדירת כנפי עוף, חיטה וחצילים

החומרים (4 מנות):

1 גזר חתוך גס
1 בצל חתוך גס
1 שורש סלרי חתוך גס
1 שורש פטרוזיליה חתוך גס
2 חצילים חתוכים לקוביות
150 מ״ל (3/4 כוס) שמן זית
300 גר' (1/2 1 כוסות) חיטה מושרית 10 שעות במים ושטופה במסננת
1 כפית בהרט
1 מקל קינמון
5 שיני שום מעוכות
1 כפית כמון
עלים מ-5 ענפי תימין
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית פפריקה מתוקה
עלים מ-2 ענפי אורגנו
100 מ״ל (1/2 כוס) סילאן
100 מ״ל (1/2 כוס) רכז רימונים
2 ליטר מים או ציר עוף
800 גר' כנפי עוף נקיות וחצויות (כ־15־20 כנפיים)
מלח לפי הטעם

ההכנה:

1. מטגנים בסיר את הירקות בשמן זית 4-5 דקות על להבה בינונית. מוסיפים את החיטה וממשיכים לטגן 2-3 דקות.
2. מוסיפים את התבלינים - בהרט, קינמון, שום, כמון, תימין, פלפל שחור, פפריקה ואורגנו וכן את הסילאן ורכז הרימונים ומטגנים 2-3 דקות עד שהתערובת מתקרמלת מעט.
3. מוסיפים את הציר/המים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות.
4. מוסיפים את כנפי העוף ומבשלים עוד כ-30 דקות ולבסוף מוסיפים את המלח.

שי בן אפרים
קדירת ירקות שורש שי בן אפרים
קדירת ירקות שורש

החומרים (4 מנות):

150 מ״ל (3/4 כוס) שמן זית
2 שורשי סלרי קלופים וחתוכים לרבעים
2 בצלים אדומים חתוכים לרבעים
2 פלפלים צהובים חתוכים לרבעים
1 פלפל אדום חתוך לרבעים
1 לפת חתוכה לרבעים
2 עגבניות חתוכות לרבעים
2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
6 ארטישוקים ירושלמיים חתוכים לרבעים
2 ענפי רוזמרין מופרדים
5 ענפי תימין מופרדים
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
2 כפות סוכר חום
1/2 בקבוק (375 מ״ל) יין אדום
1/2 1 ליטר ציר ירקות או מים
מלח לפי הטעם

ההכנה:

1. מרתיחים סיר עם שמן הזית ומטגנים קלות את הירקות עד שמשחימים קלות.
2. מוסיפים את כל התבלינים ואת היין האדום. מביאים לרתיחה ומרתיחים כ-3 דקות.
3. מנמיכים להבה, מוסיפים את ציר הירקות/מים, מבשלים שעה וחצי על להבה נמוכה ולבסוף מוסיפים את המלח.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''תבשילי קדירה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים