קסם המזרח: שקדי עגל בטאג'ין
עוד מנה ייחודית מטעם שבוע גורמה מעריב והפעם: טאג'ין שקדי עגל בפירות ותבלינים של מסעדת גספאצ'ו
מה: טאג'ין שקדי עגל.
איך הגעתי למנה: "כדור שלישי למשפחת שפים ממרוקו, בכל דבר שאני נוגע בו אני מתחבר לטאג'ינים ולחומרי גלם מרוקאים. הטאג'ין הוא צורת הגשה מיוחדת במינה (זהו גם שם הכלי וגם השם של צורת ההגשה). שקדי עגל הם חומר גלם ייחודי אותו גיליתי כשהיה מחסור ראשוני בכבד אווז וכדי לבנות מנות חילופיות למסעדה בחרתי בשקדי העגל שדומים במרקמם וניתן להכין איתם מנות מגוונות. בשבילי פרזנטציה היא לא פחות חשובה מטיב המנה עצמה, והטאג'ין מחבר יופי וטעם יחדיו. סגרתי מעגל כשכתבתי את הספר "קסם המטבח המרוקאי", בו גם הקדשתי פרק שלם לטאג'ינים".
מסעדת גספאצ'ו היא מסעדת ביסטרו שף ים תיכונית הנמצאת במתחם מלון "הולידי אין" על שפת חוף הים באשקלון.

החומרים:
400 גר שקדי עגל
10 בצלי שאלוט פרוסים
4 כפות סילאן
חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ
2 מקלות קינמון
חצי כוס יין אדום
8 תאנים מיובשות חצויות לשניים
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס דק
3 כפות שמן זית
4 כפות סוכר
ההכנה:
1. חולטים את שקדי העגל כ-20 דקות עד לריכוך וחותכים לנתחים בעובי 1 ס"מ.
2. מטגנים את השאלוט בשמן הזית, מוסיפים את הסוכר ומקרמלים. מוסיפים את יתר החומרים מלבד היין, מטגנים יחד כ-2 דקות לפתיחת הטעמים ומוסיפים את היין, מצמצמים כ-2 דקות ומוסיפים כוס ציר בקר טבעי.
3. מבשלים יחד עוד כ-7 דקות ומגישים חם.
המסעדה משתתפת בשבוע גורמה ה-17 של אתר rest וקבוצת מעריב, שמתקיים בין התאריכים 11.03.12 ועד ל-22.03.12 בלמעלה מ-100 מסעדות בכל רחבי הארץ: מנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר של 79 שקל בלבד
