לא רק בכריך: מתכונים מפתיעים עם חמאת בוטנים

צאו מהקופסה של ארוחת עשר, חמאת בוטנים לא צריכה להיות רק מרוחה על לחם, היא נפלאה כמשרה לבשר, כרוטב לפרגיות ואפילו בסלט פסטה

nrg סגנון | 10/11/2014 12:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הילדים אוהבים חמאת בוטנים בכריך שלהם? כשאף אחד לא רואה, בלילה מאוחר אתם אוכלים חמאת בוטנים בכפית? אז למה שלא תשלבו חמאת בוטנים גם בשאר הארוחות? סקיפי מגישים שלושה מתכונים ממכרים עם חמאת בוטנים.

עוד כותרות ב-nrg:
התוספת שתופסת: מתכון לסלק כבוש
מקדונלד'ס מודים: בהמבורגר אחד יכול להיות בשר ממאה פרות
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
 
שאטרסטוק
מי יכול לעמוד בפניה? חמאת בוטנים שאטרסטוק
 
שיפודי פרגית ברוטב חמאת בוטנים וברביקיו, עם סלט עגבניות קיצי

שיפודי פרגיות ברוטב נפלא, עם תוספת צבעונית של סלט עגבניות שרי בשני צבעים. אם אתם רוצים לעשות רושם, תגידו שהכנתם סאטה עוף.
  
מרכיבים ל־4 מנות:
500 גרם נתחי פרגית חתוכים קוביות (2*2 ס”מ)
4 כפות חמאת בוטנים סקיפי קלאסית
רבע  כוס מים חמים
3 כפות רוטב ברביקיו היינץ

לסלט עגבניות:
250 גרם עגבניות שרי אדומות חצויות
250 גרם עגבניות שרי צהובות חצויות
1 שן שום כתושה

לרוטב הסלט:
חצי כוס שמן קנולה
שליש כוס מיץ לימון טרי
1 כפית חומץ בלסמי ג’אקובזי
1 כפית חמאת בוטנים סקיפי
1 כפית חרדל
מלח ופלפל
2 גבעולי בצל ירוק חתוכות לפרוסות דקות

להגשה:
4 טורטיות חתוכות למשולשים קטנים
שמן לטיגון
 

דני לרנר
שיפודי פרגית ברוטב חמאת בוטנים דני לרנר

אופן ההכנה:
מחממים שמן במחבת ומטגנים את משולשי הטורטייה 1-2 דקות, עד שהם מזהיבים.
מוציאים אל נייר סופג ומשהים בטמפרטורת החדר. לחילופין ניתן להבריש בשמן
ולאפות בתנור שחומם ל־180 מעלות כ־5 דקות.

מעבירים למעבד מזון את חומרי הרוטב לסלט למעט הבצל הירוק ומעבדים לרוטב.
מתבלים במלח ופלפל.

מערבבים חמאת בוטנים ומים חמים. מוסיפים את רוטב הברביקיו ומערבבים היטב. 
מעבירים מחצית הרוטב לכלי עם מכסה ושומרים במקרר ואל המחצית הנותרת 
מצרפים את הפרגיות ומערבבים.

משחילים על כל שיפוד 3-4 נתחי פרגית. מחממים שמן במחבת או על הגריל וצולים 
את הפרגיות כ־3-4 דקות מכל צד.

בקערה בינונית מערבבים את העגבניות ורוטב הויניגרט. מוסיפים את הבצל הירוק.
מגישים את השיפודים החמים עם הרוטב שנותר ועם סלט העגבניות והטורטיות. 

עוף בתבנית עם חמאת בוטנים, תפוחי אדמה ובטטה

כמה דקות הכנה, עוף ירקות וחמאת בתנים ויש לכם ארוחה שלמה בתבנית עם רוטב מפתיע במיוחד
 

דני לרנר
עוף בתבנית עם חמאת בוטנים דני לרנר
 
מרכיבים ל־4 מנות:
8 שוקי עוף
חצי כוס מים
3 כפות גדושות חמאת בוטנים סקיפי קלאסית
4 כפות רוטב ברביקיו היינץ
2 כפות חרדל דיז’ון
אופן ההכנה:
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות (3*3 ס”מ)
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות (2*2 ס”מ)
חצי כפית פפריקה
רבע כוס שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל־220 מעלות. מתבלים את שוקי העוף במלח ופלפל.
בסיר קטן תוך כדי
ערבוב מחממים 2/1 כוס מים, חמאת בוטנים, רוטב ברביקיו וחרדל עד שמתקבל רוטב אחיד (אין צורך להרתיח).

משמנים תבנית (30X40) בשמן זית. בקערה גדולה מערבבים את הבטטות, תפוחי האדמה, שמן הזית הנותר, פפריקה, מלח ופלפל. מערבבים קלות ומעבירים לתבנית יחד עם שוקי העוף. מכסים בנייר כסף.

אופים את העוף והירקות מכוסים 25 דקות, מורידים את הכיסוי ומושכים את העוף בנדיבות ברוטב. אופים כ־15 דקות נוספות (ללא נייר הכסף), מושכים שוב את העוף והירקות ברוטב ואופים 15 דקות נוספות עד שהעוף והירקות ומזהיבים ומתרככים. מגישים חם.

סלט פסטה עם ירקות קלויים בויניגרט חמאת בוטנים

מנת פסטה משפחתית נפלאה שאפשר לאכול חמה או קרה

המרכיבים ל-4-6 מנות:
1 פלפל אדום גדול חתוך למקלות קצרים ברוחב 1 ס”מ
1 פלפל צהוב גדול חתוך למקלות קצרים ברוחב 1 ס”מ
1 קישוא חתוך לפרוסות
1 גבעול אורגנו טרי
חצי חבילה עגבניות שרי חצויות
8 כפות שמן זית
3 כפות חמאת בוטנים סקיפי עם דבש
3 כפות חומץ בלסמי ג’אקובזי
4 כפות שמן קנולה
מלח, פלפל
1 חבילה (400 גרם) פסטה קצרה
חצי כוס זיתים שחורים חתוכים
 

דני לרנר
סלט פסטה עם ירקות קלויים בויניגרט בחמאת בוטנים דני לרנר

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל־200 מעלות. מערבבים פלפלים, קישואים, אורגנו ועגבניות עם שמן זית,
מלח ופלפל, מניחים בתבנית ואופים 20 דקות עד שמזהיב. שומרים במקרר.

במעבד מזון מערבבים חמאת בוטנים, חומץ ושמן קנולה עד לקבלת רוטב אחיד. מתבלים במלח ופלפל.

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, שוטפים במים קרים ומעבירים לקערה גדולה יחד עם הירקות האפויים (עם המיצים שהצטברו בתבנית), הרוטב והזיתים. מתקנים תיבול.

מגישים קר או חם.

***
המתכונים באדיבות סקיפי

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק