המטבח

קופסת אוכל: מתכונים לארוחות צהרים בעבודה

בתחילתו של עוד יום ארוך במשרד, אין דבר נחמד יותר מהידיעה שבצהריים מחכה ארוחת צהריים משביעה וטעימה. שלוש ארבע, לעבודה

אפרת ליכטנשטט | 13/3/2015 8:34
לפני כמה שבועות חבר טוב שלח לי תמונה של ארוחת הצהריים שלו במשרד: חומוס מהסופר, קופסת נקניקים, כמה פיתות ואולי הייתה שם גם חתיכת מלפפון חמוץ. הוא שלח אותה כדי להצחיק אותי, וגם כדי להראות לי כמה המציאות אפורה ועצובה לעומת המדורים שלי והתמונות שאני מצלמת ומעלה לרשת. כשהגיע הערב, כבר ידעתי מה אני צריכה לעשות: מדור על ארוחות צהריים שלוקחים למשרד.

עוד כותרות ב-nrg:
מהר לפני שיגמר: מתכונים עם ערמונים
עוגה עוגה: מתכונים לשלוש עוגות יום הולדת חגיגיות
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

אפרת ליכטנשטט
שלוש ארבע לעבודה. ארוחת צהרים בקופסה אפרת ליכטנשטט
 
יצאתי לדרך וניסיתי לחשוב על שלושה רעיונות שונים, שאפשר כמובן לאלתר עליהם עם חומרי הגלם שיש בבית ועם הטעמים האישיים שלכם. כולן טעימות מאוד גם כעבור 12 שעות, ואפשר להכין אותן בערב תוך 10-15 דקות ולארוז בקופסת פלסטיק.

אני זוכרת תקופות בהן הייתי עובדת במשרד "ניין-טו-פייב". לפני השינה הייתי חותכת לעצמי סלט ירקות ענקי לקופסת פלסטיק אטומה. כדי שסלט ירקות יהיה טעים למחרת יש טריק: לא מערבבים בין שכבות הירקות, ואת הירקות הרטובים (עגבניות לדוגמא) שמים בחלק התחתון. כשמגיעה ארוחת הצהריים מוסיפים רוטב ומערבבים את כל שכבות הסלט. הכי כיף להתפרע עם חומרי גלם מיוחדים שקונים מבעוד מועד ולהכין סלט מושקע ושווה, כזה שמחכים מהבוקר לאכול אותו. תצטרכו רק לעבות מעט את רשימת הקניות הרגילה, ומלאכת ההכנה תהיה קלה ומהנה.
סלט עוף

(2 מנות)

הנה דרך נהדרת לנצל את חומרי הגלם שיש במקרר ביום ראשון, ולהכין מהם ארוחה כיפית ומשביעה למשרד. הסלט הזה גדול מסך חלקיו. הרוטב שלו אולי נראה פשוט, אבל כשהכנתי אותו לאסף הוא חיסל אותו בשניות ולא האמין כמה טעים יכול להיות העוף משבת. אם לא נשאר עוף מוכן, אופים שתי חתיכות חזה עוף בתנור (20 דקות, בחום של 180 מעלות), במרינדה של שמן זית, סויה וסילאן.
תוכלו לגוון ולהשמיט כמעט כל חלק מהסלט, כל עוד תקפידו על שני סוגים של ירקות פריכים, אגוזים כלשהם ופרי.
 

אפרת ליכטנשטט
אמא, תכיני לי משהו מהעוף של שבת. סלט עוף אפרת ליכטנשטט

חומרים:
2 כרעיים אפויות וטעימות שנשארו משבת
2 גזרים פרוסים לחצאי טבעות
2 מקלות סלרי פרוסים דק
6-7 חתיכות ארטישוק א-לה רומנה
שליש כוס חמוציות
שליש כוס אגוזי קשיו קלויים
1 תפוח ירוק חתוך לקוביות קטנות

רוטב:
1 כף גדושה מיונז
2-3- כפות מיץ לימון
מלח ופלפל

הכנה:
1. מנקים את העוף (המוכן!) מעצמות וחותכים לקוביות.
2. מערבבים את כל חומרי הסלט והרוטב ומערבבים היטב.
3. שומרים בקירור עד יומיים.

סלט פסטה וטופו אסייתי

(2 מנות)

סלט אסייתי הוא דרך נפלאה לגוון את ארוחת הצהריים. בעזרת כמה רטבים, שתמיד כדאי שיהיו במזווה, יוצרים מרינדה טעימה שתעשה לכם שמח באמצע יום אפרורי. השילוב של טופו, ברוקולי ופסטה משביע וטעים, ויכול גם להרכיב ארוחת ערב נפלאה. אל תוותרו על הבוטנים, שנותנים טוויסט מיוחד לסלט.
 

אפרת ליכטנשטט
הרטבים מגוונים. סלט פסטה וטופו אסייתי אפרת ליכטנשטט

חומרים:
250 גרם פסטה לא מבושלת
(200 גרם) 1 חבילת טופו
ראש ברוקולי בינוני מופרד לפרחים קטנים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
5 צנוניות פרוסות לעיגולים
1/3 כוס בוטנים מלוחים קלופים

מרינדה:
4 כפות שמן קנולה
4 כפיות שומשום
4 כפות סויה
2 כפות חומץ אורז
1.5 כפות דבש/סילאן

הכנה:
1. מערבבים היטב את כל חומרי המרינדה ושמים בקופסא קטנה.
2. חותכים את הטופו לקוביות קטנות ומשרים במרינדה במקרר לפחות שעה, ועדיף למשך הלילה.
3. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
4. מאדים או מבשלים את הברוקולי כעשר דקות - עד שהוא נגיס, טעים ועדיין ירוק ולא סמרטוטי.
5. מערבבים את כל חומרי הסלט יחד עם הטופו והמרינדה ומערבבים היטב (נשאר הרבה רוטב בתחתית הקערה אך הוא לא פוגם במרכיבי הסלט).
6. לשמור בקירור עד יומיים.

סלט חיטה ועלי בייבי

(2 מנות)

חיטה היא מחומרי הגלם האהובים עליי. הטעם שלה משתלב נפלא בסלטים, והמרקם שלה נגיס ומשביע. אפשר בהחלט להחליף אותה באורז (גם כזה שנשאר מאתמול), אורז מלא או בורגול. הוסיפו ירקות מכל הסוגים, לסלט כיפי ובריא.
 

אפרת ליכטנשטט
גם טעים, גם בריא. סלט חיטה ועלי בייבי אפרת ליכטנשטט

חומרים:
1 כוס חיטה
חבילת עלי בייבי
רבע כוס פיסטוקים קלויים

אופציות לשדרוג:
פלפל אדום חתוך דק
קוביות גבינה בולגרית/פטה (מומלץ!)
פטרוזיליה קצוצה
צימוקים

רוטב:
3 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף סילאן/דבש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הכנה:
1. שמים את החיטה בסיר בינוני עם שפע מים וכפית מלח.
2. מביאים לרתיחה, מורידים לאש קטנה ומבשלים כ-40-50 דקות עד שהחיטה רכה ונגיסה. חשוב לא לבשל אותה יותר מדי.
3. מסננים את החיטה מהמים.
4. מוסיפים את כל שאר חומרי הסלט ואת הרוטב ומערבבים היטב.
5. שומרים בקירור עד יומיים.

שמח במזווה

חומרי גלם רבים נשמרים זמן רב במזווה, ויכולים להפוך כל מנה רגילה למיוחדת ויצירתית. במקרר כדאי להחזיק קופסה עם אגוזים למיניהם. אז בפעם הבאה שאתם בסופר, אל תשכחו להצטייד.

נוזלים:
רוטב סויה
שמן שומשום
חומץ אורז
חומץ בן יין אדום/לבן
מייפל אמיתי
סילאן
טחינה גולמית איכותית

יבשים:
פסטה קצרה, פתיתים מקמח מלא, עדשים אדומות, אורז מלא/שחור, חיטה/בורגול/גריסים

שימורים:
עגבניות משומרות מאיטליה, ארטישוק ״א-לה רומנה״, לבבות דקל/תחתיות ארטישוק, אנשובי

ירקות קפואים(מעולים בסלטים):
חומוס, תירס, אפונה עדינה

חומרי גלם לשמירה במקרר:
שקדים, צימוקים, אגוזי פקאן, אגוזי מלך, אגוזי קשיו, חמוציות, אגוזי לוז, פיסטוקים מקולפים, גרעיני חמנית, בוטנים

***
כלים: הרמוני, רחוב הסורג 2 ירושלים

***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק