המטבח

סוף עונת האבוקדו: שלושה מתכוני פרידה

הוא טעים, בריא, ומשדרג כל סלט וסנדוויץ'. שלושה מתכוני אבוקדו רעננים, רגע לפני שיהיה מאוחר מדי

מקור ראשון
אפרת ליכטנשטט | 2/5/2015 22:12
תגיות: המטבח של אפרת,אבוקדו
אבוקדו הוא סוג של פלא, ומי שאוהב אותו - אוהב אותו מכל הלב. האבוקדו ניטרלי יחסית בטעמו, מקבל לתוכו טעמים חזקים כמו שום ולימון, וגם אוהב להשתדך לטעמים אסיאתיים כמו סויה ושמן שומשום. הוא משתלב נהדר בסלטים, ואם הוא בשל ורך הוא הופך לחלק מהרוטב ואפילו יכול להחליף את שמן הזית.

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
 
אפרת ליכטנשטט
שידוך טוב לטעמים אסיאתים. אבוקדו אפרת ליכטנשטט

חוץ מהטעם הנפלא, האבוקדו הוא אחד הפירות האיכותיים בסביבה. הוא בריא ועמוס בוויטמינים, בחומצה פולית ובאשלגן. אכילתו משפרת את מצב הרוח וגם את יכולת הריכוז. בגלל תכולת השומן הגבוהה שבו, הוא משפר ומצעיר את מראה העור.

בדומה לחברותיו הבננות, האבוקדו סובל מבעיה מטרידה של הבשלה: כשבא לי אבוקדו אני חוזרת ומלטפת את האבודקואים שלי, הם מביטים בי אדישים וקשים כמו אבן, ואז בבת אחת כולם מבשילים - ואני צריכה להזמין אורחים כדי לחגוג על כל השפע הטעים שלי.

אגלה לכם בסוד שארוחת הלילה (והבוקר. ואחר-הצהריים) האהובה עליי היא כריך פתוח משתי פרוסות לחם שיפון, חמות ושזופות מהטוסטר, קוטג' או קוביות בולגרית, אבוקדו בשל ופרוס כמניפה, פרוסות שקופות של עגבניית שרי, שפריץ של מיץ לימון, מלח ופלפל. איזה תענוג. בעצם אני חושבת שאפסיק לכתוב עכשיו, ואלך להכין לי כריך כזה. להתראות!


ממרח גוואקמולי

כל פעם שאני מזמינה חברים לאחר-צהריים של קפה ונשנושים, אני מכינה גוואקמולי. למה? כי זה הכי קל בעולם וזה הכי טעים שיש. הטריק הוא להשתמש במעבד מזון שהופך את הממרח לקרמי ואוורירי, תוצאה שאין שום אפשרות להגיע אליה אם מועכים את האבוקדו במזלג. ליד הגוואקמולי מניחים ערימת פריכיות אורז, קרקרים או סתם לחם טעים, וצופים בהנאה על הממרח המתחסל.
 

אפרת ליכטנשטט
הכי קל, הכי טעים. גוואקמולי אפרת ליכטנשטט
 
חומרים:
2 אבוקדו בשלים
1 שן שום גדולה
4 עגבניות שרי או חצי עגבנייה בינונית
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
מיץ מחצי לימון
¼ כפית צ'ילי חריף לאוהבים (לא בשבילי!)

הכנה:
1.  מעבדים את כל החומרים במעבד מזון עד שהממרח אחיד.
2.  טועמים ומוסיפים מלח, פלפל ולימון לפי הצורך.

סלט עדשים ואבוקדו

לאבוקדו יש מרקם קרמי ומיוחד ‪שהופך אותו לגורם מחבר בסלטים. בסלט העדשים הזה כל המרכיבים טעימים מאוד, אבל האבוקדו הוא זה שמאחד בין כולם. העדשים הפריכות, הפלפל המתקתק, הפטרוזיליה הנשכנית - כולם מתמסרים לרכות ולעדינות של האבוקדו ויוצרים סלט מיוחד, משביע וטעים. ארוחה בקערה אחת. את הסלט הזה פגשתי בבלוג המצוין 101cookbooks, ומאז אני מכינה אותו באופן קבוע בעונת האבוקדו.
 

אפרת ליכטנשטט
כולם מתמסרים לאבוקדו. סלט עדשים ואבוקדו אפרת ליכטנשטט

חומרים:
1 כוס עדשים ירוקות או כתומות
1 פלפל אדום חתוך לפרוסות דקות
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
1 אבוקדו גדול ובשל פרוס לפרוסות
1/3 כוס אגוזי מקדמיה או לוז, קלויים וקצוצים גס

רוטב:
עלי אורגנו משני ענפים (כ-2 כפות גדושות)
1/2 כפית מלח
4 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון

הכנה:
1. מבשלים את העדשים בשפע של מים, עד שהן רכות (אבל לא יותר מדי). עדשים כתומות מוכנות תוך 10 דקות, בישול עדשים ירוקות יארך כ-30-40 דקות.
2. מקררים.
3. מערבבים את כל חומרי הסלט.

הכנת הרוטב:
1. כותשים את עלי האורגנו יחד עם המלח בעזרת עלי ומכתש, עד שנוצרת משחה.
2. מוסיפים את השמן והלימון ומערבבים היטב.
3. שופכים רוטב על הסלט לפי הצורך.

דפי אורז עם אורז מלא, אבוקדו וטופו ברוטב חמאת בוטנים

(20 יחידות)
כשאני רוצה להשקיע ולעשות רושם על אורחים אני מכינה רולים מדפי אורז. הטעם שלהם עדין וניטרלי, קל מאוד לעבוד איתם ואפשר להיות יצירתיים עם המילויים.

את דפי האורז – שאפשר למצוא במדף המוצרים האסיאתיים בסופר - מתבקש למלא בטעמים מהמזרח הרחוק, אבל זה ממש לא חובה. אפשר למלא אותם בעדשים, אורז לסוגיו, ירקות מגוונים וברוטב שיחבר ביניהם. את הירקות כדאי לחתוך לפרוסות דקיקות כדי להקל על הנגיסה.
 

אפרת ליכטנשטט
שופוני. דפי אורז עם אורז מלא, אבוקדו וטופו אפרת ליכטנשטט

חומרים:
20 דפי אורז (מומלץ בקוטר 22 ס"מ)
½ כוס אורז מלא
1 אבוקדו גדול ובשל, פרוס דק
1 חבילה טופו (250 גרם)
2 ענפי בצל ירוק קצוצים דק

לרוטב:
4 כפות שמן חמניות
4 כפות חמאת בוטנים
2 כפות סויה
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפיות שמן שומשום

הכנה:
1. מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן.
2. פורסים את הטופו לפרוסות דקות וקטנות, ומקפיצים כשלוש דקות במחבת חמה עם כף שמן ושתי כפות רוטב סויה. מקררים.
3. מכינים את כל החומרים על השיש.
4. מכינים צלחת (חשוב שתהיה גדולה יותר מדפי האורז) וקעורה.
5. ממלאים את הצלחת במים חמים.
6. מניחים דף אורז בצלחת וממתינים כעשרים שניות עד שהוא מתרכך. הדף צריך להיות רך לגמרי וגמיש, אך אם תשאירו אותו במים זמן רב מדי הוא עלול להיקרע.
7. מניחים את הדף על משטח שיש נקי.
8. מתחילים למלא אותו בשליש התחתון: 2 כפות אורז, 5 פרוסות אבוקדו, חתיכות טופו בכמות דומה לאבוקדו, כף רוטב ומעט בצל ירוק.
9. מקפלים את החלק התחתון על המילוי וגם את שני הצדדים - כמו מעטפה.
10. מגלגלים לגליל הדוק ככל האפשר.
11. חוזרים על הפעולה עם כל הדפים.
12. מגישים בטמפרטורת החדר, שומרים בקירור עד יומיים.

***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק