מתכונים שכדאי לעשות בפיירקס: כשר לפסח
קונים כלים חדשים לחג? רויטל תורג'מן מכורה לכלי פיירקס. הם שימושיים ונוחים, מוכנים להגשה וקלים לניקוי. קבלו שני מתכונים טעימים שנראים טוב במיוחד בפיירקס
אני מתה על כלי פיירקס. אפשר לאפות בהם אוכל ולהגיש מיד אל השולחן, בלי להעביר לכלי הגשה. מתכוני שכבות נראים בהם יפהפיים והכי חשוב, פשוט כל כך לשטוף אותם. לכבוד חג הפסח קבלו שני מתכונים קלים להכנה, חגיגיים וטעימים שמחמיאים לפיירקס והפיירקס מחמיא להם.כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
פאי רועים
פאי רועים הוא מנה ותוספת בכלי אחד. הילדים יאהבו את הפירה מלמעלה ואולי יאכלו גם קצת מהבשר שלמטה, המבוגרים יאהבו את כל השכבות. אפשר כמובן להכין אותו בכל כלי שתרצו אבל הפיירקס השקוף הופך את המנה לחתיכה באופן מיוחד. אפשר לראות את כל השכבות עוד לפני החיתוך.

רואים את כל השכבות. פאי רועים
שאטרסטוק
חומרים:
1 קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
חצי כוס אפונה (אפשר קפואה)
2 גזרים חתוכים לקוביות
חצי כוס פטרוזיליה
4 שיני שום
1 קופסה רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור
לפירה:
קילו תפוחי אדמה מבושלים
שליש כוס שמן זית
הכנה:
1. במחבת עם שמן מטגנים את הבצל, כשהוא מזהיב מוסיפים אליו את השום, האפונה והגזר (אפשר להוסיף גם קצת תירס), מבשלים עד שהירקות מתרככים
2. מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים עד שהבשר מבושל (משנה צבע), מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים. מכסים מחבת, משאירים על האש בלהבה נמוכה כרבע שעה.
3. מועכים את תפוחי האדמה יחד עם שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל.
4. אל תבנית הפיירקס שופכים את תערובת הבשר. עליה את הפירה. אפשר לעבור עם מזלג על הפירה מלמעלה ולעשות בו צורות ושבילים.
5. מכניסים את התבנית לתנור בחום בינוני למשך כחצי שעה, עד שהפירה מזהיב.
סופלה ברוקולי וצ'דר
אחרי הסדר שכולו על טהרת הבשר מגיעים עוד ימי חג שבהם אפשר להתפנק על מתכונים קצת פחות כבדים וחלביים. סופלה הברוקולי הזה הוא תענוג אוורירי וטעים להפליא. יש לכם שעה מיותרת וברוקולי בבית? למה אתם מחכים?

חלבי הוא כן כשר לפסח. סופלה ברוקולי צ'דר
יחצ
חומרים:
75 גרם חמאה
2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
350 גרם ברוקולי
75 גרם קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
500 מ"ל חלב
1 כפית חרדל דיז'ון
5 ביצים מופרדות
125 גרם גבינת צ'דר מגוררת
הכנה:
1. חממו תנור מראש ל-200 מעלות. שמנו תבנית פיירקס גבוהה ופזרו כציפוי על התחתית והדפנות את גבינת הפרמזן
2. הכניסו את הברוקולי לתוך מים רותחים למשך ארבע דקות. סננו והכניסו אל תוך מעבד מזון עד שיהיה קצוץ דק
3. את החמאה, הקמח והחלב הכניסו לסיר מעל להבה בינונית, ערבבו כל הזמן עד שיווצר רוטב סמיך.
4. הורידו את הסיר מהאש והוסיפו חרדל, גבינת צ'דר וערבבו עד המסה. הוסיפו את חלמוני הביצים
ואת הברוקולי. ערבבו היטב
5. הקציפו את החלבונים עד שנוצר קצף יציב, קפלו אותו בעדינות אל תוך הגבינה. הזהרו לא לשבור
אותו יותר מדי. שפכו לתוך הפיירקס.
6. אפו למשל 30-35 דקות, עד שהסופלה מתורמם ועולה ומשחים. לא להיכנע לסקרנות –
אל תפתחו את דלת התנור בזמן האפייה.
7. הגישו מיד.

סט 3 תבניות ומכסים פיירקס, 299 שקלים
יחצ