כל אחד יכול: כך תכינו את הסטייק המושלם
צפו בשף גורדון רמזי מכין את הסטייק המושלם, ומלמד בדיוק איך עושים את זה. רק תחממו טוב טוב את המחבת קודם וגם אתם תחגגו בבליסה מענגת את יום העצמאות
הכלל הראשון להכנת סטיק מושלם הוא מחבת חמה. צריך לוודא שאנחנו צולים את הסטייק ולא מבשלים אותו. אם המחבת לא מספיק חמה המיצים ניגרים ובמקום להיצלות מהחום הסטייק מתבשל בנוזלים של עצמו.כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
*לפני שתתחילו בהכנה הוציאו את הסטייק מהמקרר. הוא צריך להיות מחוץ למקרר ועוד לא במחבת בערך 20 דקות. במהלכן הוא יגיע לטמפרטורת החדר, כך הוא יצלה מהר יותר ובאופן שווה מכל צדיו, לא יישאר לו חלק קר במרכזו.
*תבלו את הסטייק. אל תפחדו. סטייק יכול להכיל הרבה מאוד תבלינים. אל תתקמצנו.
*שפכו מעט שמן על המחבת הרותחת, חכו כמה שניות. ברגע שהשמן חם הניחו את הסטייק. הבשר צריך להשמיע רעש טיגון, לרחוש. אם הסטייק לא מפיק את הרעש הזה כנראה המחבת לא הייתה מספיק חמה.
*אחרי 30 שניות כבר אפשר להפוך את הסטייק בפעם הראשונה. תראו שהוא שינה צבע.
הפכו את הסטייק ב-90 מעלות, כשהחלק עם השומן מונח על המחבת. תנו לו להיצלות היטב, הטעם והשומן שלו יעזרו להוסיף טעם לצליית הסטייק כולו.
*עכשיו אפשר להוסיף שיני שום אל תוך המחבת, עלי טימין ועוד השפרצה של שמן זית.
*הפכו את הסטייק פעם בדקה. כך הבישול יהיה מאוזן, באותה מידת עשייה מכל הכיוונים שלו.
*זה הזמן להחליט באיזו מידת עשייה רוצים את הסטייק. גורדון רמזי בודק את הסטייק בעזרת היד. מגע באיזורים שונים של היד מרגיש כמו מידות עשייה שונות של סטייק. אם נוגעים בסטייק והמגע מרגיש כמו:
נגיעה של שתי אצבעות בגבעה שמתחת לבוהן – הבשר נא.
נגיעה בשורש כף היד – מדיום.
נגיעה באמצע הזרוע בחלק הפנימי שלה – וול דאן .
*עוד כמה הפיכות והסטייק משולם. זה המקום בו שומרי הכשרות עוזבים את גורדון רמזי והולכים להוציא את הצלחות הבשריות מהארון. אם אתם לא שומרי כשרות הוסיפו חמאה לתוך המחבת, המיסו אותה ועם הנוזל כסו שוב ושוב את כל הסטייק.
*עכשיו אפשר להוציא אותם ולתת להם לנוח שתי דקות לפני הבליסה. המנוחה הזו תעמיק את הטעמים.
*בתאבון
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg