המטבח

נמאס מהמצות: מתכונים ללחמניות כשרות לפסח

עם כל הכבוד למצות, ויש כבוד, אין כמו לחמניות רכות, ריחניות וכשרות לפסח בעיצומו של חול המועד או אפילו על שולחן הסדר

מקור ראשון
אפרת ליכטנשטט | 8/4/2015 13:04
תגיות: המטבח של אפרת כשר לפסח,לחמניות
אם גם אתם, כמוני, לא חברים של מצות - יש פתרון נפלא בצורת לחמניות כשרות. נכון, זה לא הדבר האמיתי, ואל תפנטזו על ביס בלחמניית אנג'ל טרייה, אבל אלה בהחלט לחמניות רכות וטעימות. אם מוסיפים להן דברים טעימים, הן הופכות לפינוק שקשה להפסיק לנשנש.

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
 
אפרת ליכטנשטט
הא! לחמניה. לחמניות של פסח אפרת ליכטנשטט

לחמניות של פסח

הפעם הראשונה שטעמתי אותן הייתה בדיוק לפני שנתיים בליל הסדר - ליל סדר שלעולם לא אשכח, כי מיד כשהוא הסתיים נסעתי ללדת את פיצי2. דודה ללי הביאה איתה סלסלת ענק מלאה בלחמניות רכות וריחניות שהותירו בי רושם עמוק - אולי בגלל ההפתעה של לאכול לחמנייה בליל סדר. לילדים זו הייתה אטרקציה מרכזית, ותוך זמן קצר נעלמו הלחמניות כלא היו.
 

אפרת ליכטנשטט
מראה מפתיע בהתחשב בתאריך. לחמניות של פסח אפרת ליכטנשטט

חומרים:
2 כוסות (480 מ"ל) מים
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן זית
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
240 גרם (2 כוסות) קמח מצה
6 ביצים

תוספות:
1/2 כוס זיתים מגולענים ופרוסים לפרוסות
או:
1/2 כוס חמוציות/צימוקים/אגוזי פקאן קצוצים גס

הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. בסיר גדול שמים את השמן והמים, יחד עם המלח והפלפל.
3. מביאים לרתיחה.
4. מורידים מהאש ומוסיפים לסיר את קמח המצה. מערבבים היטב.
5. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבבים היטב בין ביצה לביצה. בהתחלה התערובת נראית מפורקת, אך אחרי ערבוב נמרץ היא הופכת לאחידה.
6. מוסיפים את התוספות שבחרתם.
7. בידיים רטובות (חשוב!) יוצרים כדורים קטנים בקוטר 6-7 ס"מ ומניחים אותם במרווחים על התבנית.
8. אופים כ-45-50 דקות עד שהלחמניות משחימות ויציבות.
9. מומלץ להוציא לחמנייה אחת ולבדוק שהיא מוכנה לפני שמוציאים את כל התבנית.
10. מקררים לטמפרטורת החדר ושומרים בקופסא אטומה היטב.
11. חותכים לחצאים וזוללים עם גבינה צהובה או חמאה וריבה.

לחמניות גבינה מקמח תפוחי אדמה

(כ-22 יחידות)

הלחמניות האלה כל כך טעימות כשהן יוצאות חמות מהתנור, שרוב הסיכויים שלא תישאר אפילו אחת מהמגש הראשון שתכינו. הריח המתקתק והגבינתי יקרא לבני הבית מכל החדרים, וכולם יבואו לרחרח ולראות מה קורה במטבח. נשנוש מושלם ליום טיול ולפיקניק.
 

אפרת ליכטנשטט
מושלם לפיקניק. לחמניות גבינה מקמח תפוחי אדמה אפרת ליכטנשטט

חומרים:
250 גרם גבינת פטה/בולגרית 5%
125 גרם גבינת ריקוטה רגילה 5%
1 ביצה
50 גרם חמאה רכה
250 גרם קמח תפו"א
2 כפות גדושות קמח מצה
2 כפיות אבקת אפייה
½ כוס חמוציות/צימוקים

מי שרוצה להימנע לגמרי מקמח מצה (חולי צליאק למשל), יכול לוותר עליו. הקמח עוזר ללחמניות להיות יציבות יותר, אבל הן טעימות מאד גם בלעדיו.

הכנה:
1. שמים את הגבינות, הביצה והחמאה בקערת מיקסר עם וו הקצפה.
2. מערבבים במהירות גבוהה עד שהתערובת חלקה ואחידה.
3. מוסיפים את הקמחים ואבקת האפייה ומערבלים קצרות, רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
4. מוסיפים את החמוציות ומערבבים עד שהן מתפזרות בתערובת בצורה שווה.
5. הבצק שמתקבל דביק מאוד, ולכן מקררים אותו כחצי שעה-שעה במקרר.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
7. יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ ומניחים ברווחים על התבנית.
8. אופים כחצי שעה עד שהלחמניות משחימות ומתייצבות. אפשר להוציא אחת ולבדוק אם היא אפויה מספיק לפני שמוציאים את כל התבנית. הלחמניות רכות בפנים בגלל השימוש בגבינות.
9. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.
10. הלחמניות הכי טעימות ביום ההכנה. אם אוכלים אותן למחרת, רצוי לחמם אותן מעט במיקרוגל.

***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק