
טעים, בריא וזול: מתכונים לארטיקים ביתיים
עם כל הכבוד למקרר הארטיקים המפתה במכולת, אל תוותרו על הכנת ארטיקים ביתיים מפירות טריים: הם בריאים יותר, זולים ויתר, ובעיקר טעימים הרבה יותר
המדור מארח את אביה שנער מ"תמרה ארטיק"לפני כמה שנים הבנתי שצריך לשחרר, ופשוט להשלים עם העובדה שבקיץ אוכלים המון ארטיקים. אחד ביום זה בסיסי ובשלהי אוגוסט אפשר להגיע, ובכן, אפילו לשלושה. אבל לא שמעתם את זה ממני!
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

המקרר של הקרטיבים במכולת הוא תיבת מטמון המכילה שכבות-שכבות של אוצרות. הפיצים קולטים את המקררים האלה ממרחק של עשרות מטרים, כמו שלט ניאון מהבהב במדבר. אפשר להבין אותם, הם הרי לא אכלו ארטיק כבר שלוש שעות שלמות. כל הדמויות הססגוניות מהמסך הקטן מונצחות על מקלות, בליווי "הפתעה" בשווי 30 אגורות שמעלה את מחיר הארטיק בעשרה שקלים. מתמטיקה בסיסית. איך בכלל אפשר לבחור בין בוב, לבין קופסת פלסטיק מלאה בכדורים קפואים? ומי בכלל ממציא את כל הדברים האלה שנמכרים שם במקרר? ולמה כשאני הייתי ילדה היה רק שוקו-וניל, שוקו-שוקו ושוקו-בננה לנועזים?
בשנים האחרונות הגיע לארץ הטרנד המבורך של קרטיבים מפירות וחומרים טבעיים, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל. פרי טחון על מקל - תענוג! אם כבר אוכלים קרטיב כל יום, - לפחות שיהיה מפירות אמתיים. אם מכינים אותו בבית, אפשר לחסוך עשרות שקלים בחודש.

נפגשתי עם אביה שנער, מומחית אמתית בתחום, שמייצרת בעצמה ארטיקים במפעל קטן ביפו-תל אביב. לשנער, דיאטנית קלינית שעסקה בייעוץ לחברות מזון, נמאס לראות את הילדים שלה מרוחים בצבעי המאכל שבארטיקים – אז לפני שנתיים היא התחילה להכין להם ארטיקים בבית. נורי, בן זוגה של אביה, הוא בעליה של רשת המיצים התל-אביבית "תמרה", ובתחילת הדרך המיצים שלו היו הבסיס לארטיקים. כיום יש לאביה, שהתחילה לייצר את הארטיקים באופן מקצועי תחת המותג "תמרה ארטיק", מגוון של כ-40 טעמים - הכוללים גם ארטיקים ממיצי ירקות, מזונות-על וקוקטיילים אלכוהוליים.
לפגישתנו הגיעה אביה עם צידנית עמוסת קרטיבים, והיא חולקת איתנו שלושה מתכונים שכיף וקל להכין בבית. עכשיו תורכם.
חומרים ל-8 ארטיקים:
1 כוס אננס טרי חתוך
½ כוס מנגו חתוך
½ כוס מיץ תפוזים
½ כוס מים
½ כוס מי סוכר
5 פסיפלורות (½ כוס)
הכנה:
1. מערבלים את כל החומדים בבלנדר, מלבד הפסיפלורה.
2. מוסיפים את הפסיפלורה ומערבבים היטב, ביד.
3. מוזגים לתבניות ומכניסים להקפאה ללילה.

חומרים:
2 כוסות אבטיח חתוך
2 כוסות מלון חתוך
מיץ מ-½ לימון
¼-½ כוס מי סוכר (בהתאם למתיקות הפירות)
הכנת מי סוכר: מרתיחים כוס מים וכוס סוכר, מערבבים עד שהסוכר נמס ומצננים.

הכנה:
1. מערבבים את כל החומרים בבלנדר, טועמים ומתקנים את כמות הסוכר.
2. מוזגים לתבניות ומכניסים להקפאה ללילה.
3. לארטיק שתי שכבות: טוחנים בבלנדר 2 כוסות אבטיח חתוך, מיץ מרבע לימון ו- ¼ כוס מי סוכר.
4. טוחנים בנפרד 2 כוסות מלון, מיץ מרבע מלון ו-¼ כוס מי סוכר.
5. ממלאים את תבניות הארטיקים במיץ אבטיח עד מחצית גובה התבנית.
6. מקפיאים לשעה, מוסיפים את שכבת המלון ומחזירים למקפיא למספר שעות.
ל-8 ארטיקים
חומרים:
1 כוס תות / מנגו
3 נקטרינות חתוכות
1 כוס מיץ תפוזים
¼-½ כוס מי סוכר (בהתאם למתיקות הפירות)
הכנה:
1. מערבבים את כל החומרים בבלנדר, טועמים ומתקנים
2. מוזגים לתבניות ומכניסים להקפאה ללילה.

• השתמשו בפירות העונה ובפירות בשלים. דווקא אלה שנראים בשלים מדי ולא תמיד הכי יפים ומפתים, הם בעלי הטעם החזק והמתוק ביותר.
• ההקפאה מפחיתה את המתיקות, לכן על התערובת להיות מעט יותר מתוקה מהרצוי.
• היו יצירתיים: שחקו עם שילובי פירות, ירקות, תבלינים, עשבי תיבול ואגוזים למיניהם. אלכוהול, קפה או תה יוסיפו עניים למבוגרים בינינו.
• להקפאה ניתן להשתמש בכל כלי - כוסות פלסטיק, מכלי יוגורט ריקים או מתקנים מיוחדים.
• אפשר להשתמש בכפית כתחליף למקל.
• אם אתם לא משתמשים במתקן ייעודי: הקפיאו את הארטיקים למשך כשעתיים, הוסיפו את המקלות והחזירו למקפיא לעוד ארבע שעות.
• הקפידו לא למלא את הכלי עד הסוף, מכיוון שהתערובת מתפשטת בהקפאה.
***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום".