קינוחים לאוהבים: מתכונים מיוחדים לט"ו באב

אין כמו לחגוג את האהבה המשותפת במאפים מתוקים, אם אפשר בצורה של לב, או בצבע של לב, או גם וגם. עופר גל, השף-קונדיטור של בוטיק סנטרל מפנק בשני מתכונים רומנטיים להפליא

nrg סגנון | 30/7/2015 9:23
תגיות: טו באב,בוטיק סנטרל
אפשר ללכת ולקנות לב פרווה אדום שיסתובב לכם בבית ויצבור אבק, אפשר לקנות שושנים אדומות שייבלו, ואפשר במקום המתנות הממותגות להיכנס אל המטבח ולהשקיע בזה שאהבה נפשכם. אפשר להפתיע את בן או בת הזוג במאפים המתוקים, אפשר גם להחליט לאפות אותם יחד ולחגוג עשייה ואכילה משותפת. שככה יהיה לכם טוב.

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
עוגיות לב ריבה

עוגיות חמאה פריכות עם ליבת קונפיטורת תות, מתאימה לכל חגיגה ותמיד משמחת  (מתכון לכ–50 עוגיות)
 

חגית גורן
עוגיות לב ריבה, בוטיק סנטרל חגית גורן

מרכיבים:
300 גרם קמח לבן
50 גרם קמח סוכר
50 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה
1 חלמון
1 מקל וניל
300 גרם קונפיטורת תות משובחת
מעט (1 גרם) מלח ים דק

כלים ואביזרים:
מיקסר עם וו לישה, קורצן בצורת לב גדול, קורצן לב קטן, בר מיקסר (מוט הקצפה), שק זילוף.

אופן ההכנה:
1. חותכים את החמאה לקוביות קטנות.
2. חותכים את מקל הווניל לאורכו ובעזרת סכין קטנה מגרדים את המילוי אל תוך קערת המיקסר.
3. מעבדים (זמן קצר ככל הניתן) בקערת המיקסר את החמאה, אבקת הסוכר, הסוכר, החלמון ומחית הווניל עד לקבלת מרקם קרמי.
4. מוסיפים את המלח והקמח ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מקררים שעתיים או אפילו לילה במקרר.
6. מרדדים את הבצק לעלה דק.
7. 7. קורצים עוגיות בעזרת קורצן הלב הגדול.
8. בעזרת הקורצן הקטן, קורצים את מרכז העוגיה של חצי מכמות העוגיות. את יתרות הבצק ניתן לקרר ואחרי כחצי שעה ללוש מחדש.
9. מניחים את העוגיות במרווחים על תבנית אפייה עם נייר אפייה.
10. אופים במשך כ- 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 165 מעלות, ועוד עשר דקות בחום של 100 מעלות בכדי לשמור על פריכות העוגיות.
11. מעבירים את הקונפיטורה לקערה עמוקה ובעזרת הבר מיקסר טוחנים למחית חלקה.
12. ממלאים שק זילוף במחית ומזליפים על העגיות השלמות מעט ריבה (כ- 6 גרם לעוגיה בהתאם לגודל הקורצנים).
13. סוגרים מלמעלה עם העוגיות שבמרכזן קורצו הלבבות הקטנים.
nrg ניוזלטר דיוור יומי

כדאי לדעת:
• בכדי לשמור על פריכות עוגיות חמאה, יש לאחסן אותן במקום קריר ויבש ככל הניתן.

עוגיות מקרון פטל

פסגת הפטיסרי! עוגיות השקדים המסורתיות מסנט המיון שבבורדו קיבלו את טיפולו המדהים של כהן הפטיסרי הצרפתי, השף פייר הרמה, והפכו להיסטריה עולמית. עוגיית המקרון ידועה לשמצה כעוגיה קשה להכנה, אך המתכון כאן הוא ידידותי. ההמלצה היא להקפיד על הדברים הקטנים וההבטחה היא שככל שתכינו יותר מקרונים, כך לבסוף תצליחו להכין את המקרון המושלם. (מתכון לכ– 35 עוגיות).
 

חגית גורן
מקרון פטל של בוטיק סנטרל חגית גורן

מרכיבים:
150  גרם חלבון ביצה
350  גרם אבקת סוכר
35  גרם סוכר
 180 שקדים מולבנים טחונים
2  טיפות צבע מאכל בהתאם לטעמי המילוי

מילוי גנאש וניל:
150  גרם שוקולד לבן
150  מ"ל שמנת מתוקה
50  גרם שקדים מולבנים טחונים
1  מקל וניל

מילוי פטל:
 250 גרם גנאש וניל
50  גרם פטל קפוא
20  גרם שקדים מולבנים טחונים
כלים ואביזרים:
מיקסר, מעבד מזון, משקל, דפי סילפט, לאפייה, שק זילוף.
אופן ההכנה:
1. יומיים קודם להכנה הסופית, מפרידים את החלבונים מהביצים. שומרים את החלבונים במקרר (עם החלמון הטרי ניתן להכין בצק לעוגיות האלפחורס, אך בכל מקרה אסור בריאותית לשמור על החלמון המופרד במקרר).
2. טוחנים את השקדים הטחונים במעבד מזון לקבלת אבקה דקה במיוחד.
3. מקציפים את החלבון לקצף יציב וחלק.
4. מערבבים את אבקת הסוכר עם אבקת השקדים והסוכר.
5. מקפלים בעוצמה את תערובת השקדים אל תוך המרנג, כך שהקצף ייפול חלקית  (כלומר, ייאבד כ– 30 אחוז מנפחו) ותתקבל תערובת אחידה.
6. ממלאים שק זילוף בתערובת המרנג.
7. מזליפים על הסילפט בתבנית האפייה עיגולים בקוטר 2 ס"מ, עם מרווחים ביניהם.
8. חובטים בעדינות את מגש המקרונים על השיש כדי שהעוגיות יושטחו.
9. אחרי שחבטנו מניחים לתבנית לעמוד כעשר דקות לפני האפייה וזאת כדי שהמקרונים
"ייפתחו" מעט.

אפייה:
 º מקרונים ללא צבע מאכל – אופים תשע דקות בחום של 130 מעלות. פותחים את דלת התנור בכדי לשחרר את האדים, וסוגרים את הדלת על מגבת מטבח כך שיישאר חריץ והדלת לא תיסגר לחלוטין. אופים עשר דקות נוספות.
 º מקרונים עם צבע מאכל – אופים 13 דקות בחום של 130 מעלות. פותחים את דלת התנור כדי לשחרר את האדים, וסוגרים את הדלת על מגבת מטבח כך שיישאר חריץ והדלת לא תיסגר לחלוטין. אופים 15 דקות נוספות.

אופן הכנת מילוי למקרון:
 .1 הכנת גנאש וניל: מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקולד. מערבבים עם מטרפה עד שהשוקולד נמס היטב.
2. מוסיפים על פי המתכון הרצוי את השקדים הטחונים והמחית וממשיכים לערבב עד שהמילוי אחיד.
3. מקררים שעתיים לפחות.
4. ממלאים שק זילוף ומזליפים על מחצית מכמות עוגיות המקרון )כ–10 גרם מילוי לכל מקרון(.
5. סוגרים עם עוגית מקרון נוספת.
6. שומרים במקפיא עד להגשה. מומלץ לא יותר משבועיים.

כדאי לדעת:
 º ניתן לאפות את עוגיות המקרון ולאחסן אותן בסגירה הרמטית במקום יבש  (לא בקירור( עד שבועיים.
 º ניתן להכין את המילוי ולשמור בקירור עד ארבעה ימים.
  ºשקדים מולבנים טחונים, מחיות פרי איכותיות, צבעי מאכל נוזליים למקרון וכל שאר המוצרים המיוחדים, ניתן להשיג בחנויות קונדיטוריה מתמחות.
 º מומלץ לשמור את העוגיות במקרר עד 4 ימים, או בהקפאה עד שבועיים.

***
המתכונים באדיבות עופר גל, שף קונדיטור בוטיק סנטרל

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''קינוחים''

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק