המטבח

ים השיבולים: המדריך המלא להכנת גרנולה ביתית

תוספת בריאה ליוגורט, נשנוש ללא ייסורי מצפון ליד הקפה, או שי למארחים במקום עוד יין ופרחים. המדריך המלא למלכה של שיבולת השועל - הגרנולה

מקור ראשון
אפרת ליכטנשטט | 9/10/2015 7:33
שיבולת שועל היא מחומרי הגלם האהובים עליי. זה מתחיל עם דייסות קוואקר לפיצים - כמה חבל שהם כבר לא מסכימים לאכול אותן, וכמה כיף לסיים במקומם את הדייסה שנשארה בסיר. זה ממשיך עם קציצות ולביבות במקום קמח, ועובר משם לציפוי שניצלים ואפילו לעוגות בחושות. אבל גולת הכותרת של השיבולת הייתה, ותהיה, הגרנולה. היא טעימה כל כך, עד שאני חוששת להכין אותה: כשיש לי בבית צנצנת עם גרנולה, אני מוצאת כל תירוץ כדי לעשות הפסקה של יוגורט וקצת, אתם יודעים, גרנולה.

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
 
אפרת ליכטנשטט
היוגורט הוא רק התירוץ. גרנולה ביתית עם קצת יוגורט אפרת ליכטנשטט

גרנולה

אחרי שתכינו את הגרנולה הראשונה שלכם, לא תוכלו יותר לקנות גרנולה. היא כל כך יותר טעימה כשמכינים אותה בבית, ואתם יכולים לשלב בדיוק את הטעמים שאתם אוהבים וכמובן להיות יצירתיים. יש לה רק חיסרון אחד: היא נגמרת הרבה יותר מהר מהגרנולה הקנויה.
 

אפרת ליכטנשטט
מהר לפני שייגמר. צנצנת גרנולה אפרת ליכטנשטט

חומרים:
3 כוסות שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר להכנה מהירה)
½ כוס גרעיני חמנייה
½ כוס גרעיני דלעת
½ כוס שקדים קצוצים גס
½ כוס אגוזי פקאן
½ כוס סירופ מייפל/דבש
⅓ כוס סוכר דמררה (או פחות, ואפשר גם לוותר לגמרי - תלוי ברמת המתיקות שאתם אוהבים)
¼ כוס שמן זית/רגיל
⅓ כפית מלח דק - חשוב מאוד!
אפשר להוסיף או לגרוע חומרים, בתנאי ששומרים על פרופורציות דומות. אפשרויות נוספות: שבבי קוקוס, אגוזי מלך, קשיו ועוד ועוד. אם תרצו להוסיף חמוציות או צימוקים, הוסיפו אותם בעשר דקות האחרונות של האפייה כדי שלא ישרפו.

הכנה:
1.מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים נייר אפייה בתבנית תנור גדולה.
2.מערבבים היטב את כל החומרים בקערה גדולה. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה לגובה אחיד.
3.אופים את הגרנולה 40-50 דקות. בכך עשר דקות פותחים את התנור, מוציאים מעט את התבנית ובעזרת כף עץ ארוכה מערבבים אותה היטב. התהליך הזה חשוב מאוד כדי לגרום לכל החומרים להיאפות במידה שווה. כאשר השיבולת שועל מזהיבה והאגוזים שחומים וריחניים - הגרנולה מוכנה.
4.מוציאים את הגרנולה מהתנור ונותנים לה להתקרר לגמרי. מערבבים אותה מידי פעם כדי שלא תדבק ותהפוך לגוש.
5.שומרים בכלי אטום עד חודש.

טיפ:
כדאי לקמט את נייר האפייה לפני שמניחים עליו את הגרנולה – כך הוא הופך ל"גמיש" יותר ומתאים את עצמו לתבנית.
nrg ניוזלטר דיוור יומי

חטיפי שיבולת שועל ביתיים

תמיד כיף שיש בבית נשנוש טעים שאפשר לאכול עם קצת פחות נקיפות מצפון. אני חותכת את החטיפים האלה לקוביות קטנטנות, וכך יכולה לאכול חטיפון קטן ליד כל כוס קפה. קופסא מלאה בחטיפים היא גם מתנה מושלמת כשבאים להתארח, במקום עוד בקבוק יין או זר פרחים.
 

אפרת ליכטנשטט
נשנוש טעים. חטיפי שיבולת שועל ביתיים אפרת ליכטנשטט

מרכיבים:
2 כוסות שיבולת שועל שלמה (לא להכנה מהירה)
½ כוס שומשום מלא
½ כוס גרעיני חמנייה/דלעת
1 כוס פירות יבשים קצוצים קטן: משמשים, תמרים, דבלים וכו'
½ כוס שקדים קצוצים גס
¼ כוס טחינה גולמית
½ כוס מייפל
2 כפות סוכר חום דמררה

הכנה:
1.מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית קטנה (18X28 ס"מ) בנייר אפייה.
2. מערבבים את כל החומרים היטב בקערה גדולה. יוצקים את התערובת לתבנית, מהדקים ומשטחים עם הידיים לגובה אחיד והדוק ביותר.
3.אופים 30-40 דקות עד להזהבה והשחמה בקצוות.
4.מקררים לטמפרטורת החדר ורק אז חותכים לקוביות בגודל הרצוי, בעזרת סכין שף גדולה.
5.שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר, עד שבועיים.

עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד לבן וחמוציות

אלה ככל הנראה העוגיות האהובות ביותר אצלנו בבית, במיוחד בגלל שחולפת רבע שעה מהזמן שהפיצים מבקשים (דורשים!) עוגיות לבין הזמן שהן מוכנות. היא עשויה מחומרים שתמיד זמינים, ואין סוף אפשרויות לתוספות לפי מה שאוהבים. אצלנו שוקולד לבן הוא "בסט-סלר", ואני כמובן אוהבת אוכל בצבע לבן כי הוא לא מלכלך.
 

אפרת ליכטנשטט
בסט סלר. עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד לבן וחמוציות אפרת ליכטנשטט

חומרים:
100 גרם חמאה רכה/שמן קוקוס
⅓ כוס סוכר
 1כפית תמצית וניל
1 ביצה
‫¾‬ כוס קמח כוסמין
½ כפית אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח
 2כוסות שיבולת שועל שלמה
 70גרם שוקולד לבן קצוץ קטן
½ כוס חמוציות מיובשות

הכנה:
1.מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
2.שמים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומקרימים לקרם חלק. מוסיפים את הווניל והביצה וממשיכים לערבל.
3.מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה, המלח ושיבולת השועל ומערבלים קצרות.
4.מורידים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את השוקולד הקצוץ ואת החמוציות. מערבבים בעדינות עד שהתערובת חלקה.
5.בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים בקוטר 3 ס"מ ומניחים על נייר האפייה עם רווחים גדולים. העוגיות גדלות במהלך האפייה.
6.אופים 8-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. הימנעו מאפיית יתר - העוגיות מעט רכות כשהן יוצאות מהתנור אך מתייצבות כשהן מתקררות.

טיפ:
אם אתם משתמשים בשוקולד מריר, תוכלו להוסיף עוד שלוש כפות סוכר.

***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק