ראשי > ניו אייג' > חייזרים
בארכיון האתר
אבודים
מי באמת היו הלמורים? איזה כלי טיס מוזכרים בכתבי הקודש ההודיים? מי השמיד את בני האנאסאזי ומה מצפה לנו ב-22 בדצמבר 2012? גילי וחנן על 10 ציוויליזציות גדולות שנעלמו. תנחשו איך
27/7/2006
רבים הם המקורות העתיקים בהם הוזכרו חוצנים ועב"מים. מקובל להניח כי עד לתחילת ימי הביניים העמידה האנושות כ-10 ציוויליזציות גדולות, להן היתה גישה לטכנולוגיות מתקדמות ובלתי מוכרות עד לימינו. חלקן הוזכרו במיתוסים ובכתבים שונים, וסביר להניח שלא היתה להן אחיזה מציאותית, אולם חלקן הותירו שרידים מרשימים ויצירות מופת יוצאות דופן. רשימת הציוויליזציות היא כדלקמן: למוריה (מו), אטלאנטיס, ראמה, אוסירייה, אויגר, טיחואנאקו, מאיה, סין, אתיופיה וישראל, וממלכת השמש של ארוי. 
חֵייזַרנו זכרונם לברכה
האם מעמד הר סיני אינו אלא תיאור נחיתת החוצנים על ההר? באילו כלי טיס עלו הנביאים אליהו וחנוך השמימה ומדוע חל איסור על מגע בארון הברית? כן, כן, חייזרים הסתובבו כאן עוד כשאברהם אבינו היה ילד
לכתבה המלאה  


קצרה היריעה מלהרחיב לגבי כל אחת מהציוויליזציות. נתמקד בכמה מהן, ונזכיר ציוויליזציה אחת, שאינה נכללת ברשימה, אך המסתורין לגביה רב - האנאסאזי.
חורבות מוהנג'ו-דארו
סגסוגת מתכת שמונעת על ידי אנרגיה ביו-פלסמטית
נתחיל בלמוריה (מו). על פי מקורות עתיקים, שאומצו ע"י אנשי העידן החדש, התקיימה יבשת למוריה באוקיאנוס השקט או באוקיאנוס ההודי, כ-52 אלף שנים (החל מלפני 78 אלף שנים). ביבשת זו שגשגה הציוויליזציה הראשונה. אנשיה הצטיינו בבניית מבנים עמידים ביותר, והישגם הגדול ביותר היה פיתוח מדעי המדינה ויצירת התורות השאמאניות. בתרבות זו נעשה שימוש בשפה אחת ובממשל אחד. החינוך היה חובה, והלימודים הסתיימו בגיל 21. רק אז, יכולים היו הצעירים להגיש מועמדותם ללימוד לקבלת אזרחות. לימודים אלו נמשכו 7 שנים, ורק בגיל 28 יכלו הבוגרים לקבל מעמד של אזרח. למוריה עצמה חרבה, ככל הנראה ברעידת אדמה, לפני כ-26 אלף שנים.

גם על יבשת אטלאנטיס רבות נאמר וסופר. היא הוזכרה בכתבי אפלטון, ומוקמה מעבר לגיברלטר, באזור האיים שבאוקיאנוס האטלאנטי. על פי אפלטון, התקיימה אטלאנטיס 9600 שנים לפנה"ס, ושקעה בים בעקבות רעידת אדמה או התפרצות געשית. מאחר ולא נמצאו כל תימוכין לסיפור אפלטון, הרי שמאז ועד לימינו מנסים חוקרים לאשש או לשלול את קיומה ומיקומה.

סופר
כי תושבי אטלאנטיס השיגו הישגים טכנולוגיים מרשימים שעלו על טכנולוגיית המאה ה-20, הן בשימוש בחשמל, תחבורה וכלי טיס. צאצאיהם, כך תואר בספרו של סקוט אליוט "קורות אטלאנטיס" (1895), בנו את הפירמידות במצרים ובמכסיקו, וכן בנו את טיחואנאקו, בעל-בק, סאצ'א-הואמן ועוד. המתקשר אדגר קייסי טען שאטלאנטיס תעלה מקרקעית האוקיאנוס בשנות השישים של המאה ה-20. יש שקישרו את תופעת ההיעלמויות במשולש ברמודה לשרידי מכשור שהיה באטלאנטיס, ושהמשיך לפעול לאחר שקיעתה במעמקי הים.

בני אטלאנטיס תוארו כמי שעשו שימוש בכלי טיס שהטכנולוגיה לבנייתן היתה חוצנית - ה"ווימאנות". הווימאנות נבנו מסגסוגת מתכות ומעץ מעובד, צורתן צורת "סיגר", והן יכלו להכיל עד 8 נוסעים. הנעת הווימאנות נעשתה על ידי גלי-קול או אנרגיה ביו-פלסמטית (אנרגיה הנוצרת בנפש האדם, ומתועלת למה שמכונה "פסיכו-קינזיס"). ה"צלחות המעופפות" של ימינו מתוארות כפיתוח מתקדם של אותן וימאנות קדומות. כלי טיס אלו תוארו בהרחבה גם ב"ראמהיאנה" וב"מאהאבהאראטה", כתבי הקודש ההודיים, כפי שנראה להלן.
איור של וימאמנה
אימפריית ראמה
התיעוד על ממלכה הודית זו שרד למזלנו. שלא כבמקרים אחרים, בהן ציוויליזציות שקעו במי האוקיאנוסים, נעלמו בג'ונגלים, או כוסו בחולות המדבר, הרי שהודו הצליחה לשמר את מרבית עברה ההיסטורי.

ארכיאולוגים סברו כי ההיסטוריה ההודית החלה רק לפני כ-2500 שנים (כ- 200 שנים בטרם פלש אלכסנדר מוקדון להודו). הם נאלצו לשנות הנחה זו, בעקבות גילוי ערים עתיקות בנות אלפי שנים - מוהנג'ו-דארו, וחאראפה. החוקרים נדהמו לגלות שערים אלו תוכננו בקפידה בטרם בנייתן. לא פחות מפליאה העובדה שערים אלו (ואחרות באסיה) הכילו מערכות ביוב מתוחכמות - אלפי שנים לפני שאלו נבנו באירופה. ההודים הקדומים אף גילו את יכולות ההפנוט ופיתחו את הידע המתמטי לרמות מדהימות. די אם נתייחס לעובדה שהספרות בהן אנו משתמשים, מקורן הודי, ואילו בשנים האחרונות התגלתה מחדש השיטה המתמטית המכונה "מתמטיקת הוודות" (Vedic Mathematics), שפותחה לפני אלפי שנים, ומעוררת התפעלות מחודשת.

הווימאנות, עליהן סופר שמקורן באטלאנטיס, הוזכרו רבות גם בכתבים ההודיים. רב הדמיון בין הווימאנות לבין העב"מים המודרניים. ראשית, הן הונעו על ידי אנרגיה שנפלטה מפתחים בצידיהן, וניתנו לכוונון לשם שינוי כיוון הטיסה. שנית, צורתן תוארה לעיתים כ"סיגר", סירה, או צלחת מעוגלת (דגמי ה"ראמאיאנה" תוארו כבעלי צורות שונות ומשונות). בנוסף הן גם פלטו אור ותוארו במגוון גדלים - החל מקטנים ועד לענקיים (שהיקפם עשוי היה להגיע לכ-4 ק"מ).

הווימאנות ההודיות נבנו ממתכת או משכבות עץ שהוצמדו זה לזה בתהליך כימי, המזכיר את תהליך הלמינציה של עצים והמסוגל להקנות להם חוזק כשל מתכת. 
הווימאנות אופיינו בטיסתן המזכירה גל "סינוס" – כלומר הן התקרבו והתרחקו מהאדמה תוך כדי טיסתן. צורת טיסה זו נצפתה רבות בעב"מים (בדומה לתיאורו ההיסטורי של
קנת' ארנולד), וככל הנראה היא נוצרת בשל טיסת העב"מים (והווימאנות) במסלולים מגנטיים ספציפיים של כדור הארץ. האנרגיה שנפלטה מכלים אלו בטיסתן תוארה כמסוגלת ל"זעזע עצים" ו"להפוך ספינות".    

לא רק כלי טיס תוארו בכתבים ההודיים אלא גם כלי נשק. יתכן וכתבים אלו מכילים זיכרונות אבודים של ידע וטכנולוגיה ממשיים, ולא רק מיתיים. נשקים אלו, שכונו "אגניה", "ברהמה", "חיצו של אינדירה", "נאראיאנה", "וארונה" ואחרים, מתוארים כמסוגלים לחולל פגיעות בהיקף של נשק גרעיני מודרני, טילים, או נשק מבוסס לייזר. הווימאנות נשאו נשקים אלו עימם ובעזרתם נלחמו הצבאות הקדומים אלו באלו. קצרה היריעה מלפרט כל אחד מנשקים אלו, אך כשמעיינים בתיאורים המפורטים, לא ניתן שלא לראות תיאורים חיים של מלחמות מודרניות בדמות נשק וטכנולוגיות צבאיות מודרניות. קשה להאמין כי מדובר בצירוף מקרים גרידא, בין דמיונו הפורה של אדם שחי לפני אלפי שנים, לבין המציאות המודרנית.

הציטוט הבא נלקח מה"מאהאבהאראטה", אחד משני האפוסים ההודיים הגדולים שהורכבו מאוסף עצום של סיפורים עתיקים ורוכזו בין המאה ה-4 לפנה"ס למאה ה-4 לספירה, במעל ל-100 אלף בתי שיר. זוהי היצירה הארוכה בעולם, ולהדגמה, להלן דוגמא זעירה המעלה תהיות באשר לסוגי כלי הנשק  שהיו  ברשותם. "נורה קליע לוהט, שהפיץ זוהר אש נטול עשן. אפילה כבדה כיסתה את החיילות, כל פינות השמים קדרו... רוח התחילה מנשבת, עננים שאגו בהינשאם אל-על נוטפים דם... העולם החרוך בלהטו של הנשק... פילים חרוכים התרוצצו... ובהתלהט אף המים, דומה כי יצורי-המים נשרפים... אלפי כלי רכב נערמו... אז ירדה חשיכה והסתירה את כל הצבא...". האם הכל הוא פרי דמיונו הפורה של משורר קדום מלפני אלפי שנים?
חוקר החוצנים חיימה מוסאן
מדוע לוח השנה של המאיה מסתיים ב-22 בדצמבר 2012?
בני המאיה היו הם שבט אינדיאני ממרכז אמריקה שתרבותם החלה לפני יותר מ-5000 שנים ופרחה בתקופה הטרום-קולומביאנית (בין המאה ה-3 למאה ה- 16 לספירה). תרבותם התאפיינה בידע מעמיק באסטרונומיה ובמתמטיקה, והותירה אחריה פירמידות מרשימות, שרידי תעלות השקיה מתוחכמות, מנהרות ושאר ממצאים יוצאי דופן.

העיתונאי וחוקר העב"מים המכסיקני
חיימה מוסאן טוען שבני המאיה חזו רבים מפגעי הטבע שאירעו בעולם לאחרונה (הוריקנים, רעידות אדמה ועוד) בעזרת הידע האסטרונומי שלהם. מוסאן מצביע על קשר בין לוח השנה של המאיה, שמסתיים ב-2012, לבין פגעי הטבע הניחתים עלינו בשנים האחרונות, שמקור חלקם בהיפוך הקטבים של כדור הארץ. מוסאן טוען שהידע האסטרונומי המדהים שהעניק לבני המאיה את יכולת ניבוי תופעות הטבע העתידיות, הם קיבלו מחוצנים לפני אלפי שנים. בין אם נקבל את השערתו של מוסאן ובין אם לאו, הרי שהמאיה נותרה תרבות שסודותיה טרם נגלו.

בני המאיה נעלמו במאה ה-16. השרידים הצביעו על הרס מכוון של מצבות ופסלים והניעו את החוקרים להניח שהיעלמותם קשורה בתסיסות פוליטיות, ובהתנצרותם. הנחה זו לא אומתה וסיבת היעלמותם הפתאומית לא פוענחה עד עצם היום הזה.

סיומו הפתאומי של לוח השנה של המאיה ב-22 בדצמבר 2012, הביא להתפתחותן של תיאוריות שונות ומשונות, ביניהן התיאוריה אודות פלישה חוצנית לכדור הארץ, העתידה להתרחש ביום זה, ולכן בו מסתיים הלוח. זוהי גם התיאוריה אותה מאמץ ומציג כריס קארטר, יוצר סדרת הטלוויזיה "תיקים באפילה".

תיאוריה מדעית יותר, מקשרת כאמור בין תאריך זה לבין היפוך הקטבים הכפול - גם בכדור הארץ וגם בשמש, ואשר לדעת מדענים רבים, צפוי לחול בשנת 2012.

מעניין לציין בהקשר זה כי השפעה אחת של היפוך הקטבים מתבטאת בעלייה העצומה בכמות רעידות האדמה בשנים האחרונות, ובעוצמתן.
פירמידה מתקופת המאיה
האנאסאזי - ה'מיסתוריים'
אם נתחיל גם כאן מכריס קארטר, הרי שזה ביסס חלק גדול מתיאורית הקשר שלו להיעלמותה המסתורי והבלתי מפוענח של תרבות "האויבים הקדמונים", או כפי שהם מכונים בשפת בני שבט הנאבאהו - ה"מיסתוריים" קרי - אנאסאזי. השבט האינדיאני הפרה-היסטורי שאליו מתייחסים בני שבט ההופי כאל אבותיהם, הופיע לראשונה, לדעת רוב האנתרופולוגים, במאה ה-11. הם התיישבו בארבע פינות במערב ארה"ב של ימינו, באזור המחבר בין קולוראדו, ניו-מקסיקו, אריזונה דרום-נוואדה ויוטה. יש לציין כי עד עצם היום הזה אזור זה מהווה "נקודה חמה" לתצפיות על עב"מים באמריקה הצפונית.

בני האנאסזי התמחו בבניית מבנים מרשימים, המכונים פואבלוס, ונחשבו למתקדמים ביותר מבחינה ארכיטקטונית. הם בנו ערים גדולות וכפרים במערב ארה"ב. המפורסמות שבהן היא מסה-ורדה שבדרום-מערב קולוראדו על גבול ניו-מקסיקו, קניון צ'אקו בסן-חואן, בסין ניו-מקסיקו, וקיאנטה הנמצאת בצפון-מזרח אריזונה, מרחק 30 דקות נסיעה מהפארק הלאומי שבעמק המצבה ביוטה.

יישובים נוספים מרשימים של האנאסזי נמצאים בהובנוויפ שעל גבול קולורדו-יוטה, באנדלייר שבצפון ניו-מקסיקו, ובקניון דה-צ'לי באריזונה.
משכנות ארמון הצוקים, מסה-ורדה
לאן ברחו בני האנאסאזי?
בסביבות שנת 1300 ננטשו ערי האנאסזי בפתאומיות, וללא כל סיבה נראית לעין. בני הנאבאהו גילו את שרידי היישובים של האנאסאזי מאות שנים אחר כך, ואף הם תהו להיכן נעלמו. בעבר סברו החוקרים כי השבט העצום נאלץ לנטוש את עריו וכפריו עקב בצורת קשה שפקדה את האזור ולנדוד דרומה. כל זאת, לטובת ערים חדשות ומפותחות יותר. החוקרים טענו שתהליך הנטישה ארך כ-50 שנים.

תיאוריה זו כשלה. גילוי ממצאים עכשוויים חשפו שהנטישה החלה בטרם תקופת היובש והיתה מהירה בהרבה ממה שסברו בעבר. מה גם שהאזור כבר הוכה בצורות קשות, מבלי שהדבר גרם לאנאסזי לנטוש את מקום מושבם.

יתרה מזאת, הממצאים הארכיאולוגיים מעידים על נטישה פתאומית ובהולה, ואשר במהלכה השאירו יושבי הבתים את מרבית חפציהם מאחור. המפתיע הוא שמעולם לא נמצאה עדות לכך שבני האנאסאזי התיישבו בערים אחרות, תחת אלו שננטשו.
תיאוריה נוספת גורסת כי שבטים נודדים עוינים כגון נאבאהו או אוטס, גירשו את האנאסאזי. גם לתיאוריה זו לא נמצאו עדויות תומכות.

עובדות אלו מקשות להסביר מדוע זנחו בני השבט ערים אשר עמלו כה קשה בבנייתן - האם עמדו נוכח איום כה גדול עד שנאלצו לנטוש את בתיהם בבהילות שכזו? על פי תיאורית הקונספירציה של קארטר, תרבות זו הוכחדה ע"י חוצנים באחד מניסיונות הפלישה שלהם לכדור הארץ.

תודתנו למר
חיים מזר על סיועו בהכנת הכתבה
העיר המסתורית החצובה בסלע, מסה-ורדה
חנן סבט וגילי שכטר חוקרים את ההיסטוריה הבלתי מצונזרת של חקר העבמ"ים

  מדד הגולשים
תשתחרר, בנאדם
                  40.86%
אני הוא זה
                  9.68%
האיש שפתח את הדלת
                  5.38%
עוד...

חייזרים
תיק פתוח  
לרציניים בלבד  
קח אותי למנהיג שלך  
עוד...

כותבים אחרונים
אבולוציה עכשיו
אביתר שולמן
ארז שמיר
בארי לונג
גבריאל רעם
ד''ר דבורה צביאלי
דוד מיכאלי
יונתן לוי
מיכל גזית
ערן גולדשטיין
סקר
קטיושה?
עניין של קארמה
יד המקרה
הכל בידי שמים