החורף כאן: מתכון למרק ירקות וגריסים
חיכינו חיכינו, ובסוף הוא הגיע. לכבוד הגשם קבלו מתכון למרק מהביל עם נתחים גדולים של ירקות מלאי טעם, חם ומחמם
2 כרישות חתוכות לפרוסות דקות
1 שורש סלרי קצוץ דק
6-8 גבעולי סלרי (כולל העלים)
1/2 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
2 תפו"א קטנים חתוכים לקוביות בינוניות
2 קישואים חתוכים לקוביות בינוניות
1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
בטטה בינונית אחת חתוכה לקוביות בינוניות
30 גר' (2 כפות) שמיר
3.5 ליטר מים
0.5 ליטר ציר עוף
מלח, פלפל, סוכר
כורכום, מוסקט
פלפל אנגלי, עלי דפנה
100 גר' גריסים

מרק ירקות וגריסים. חם בלב.
אנטולי מיכאלו
ההכנה:
1. בסיר גדול מטגנים עם מעט שמן את הבצל ושורש הסלרי
2. מוסיפים לסיר את יתר הירקות החתוכים (גבעולי סלרי, כרובית, תפו"א, בטטה, קישואים ודלעת) ומאדים ביחד כ-2-3 דקות.
3. מוסיפים נוזלים (מים
וציר עוף) ותבלינים (למעט השמיר) ומבשלים יחד כ-20 דקות.
4. מוסיפים לסיר את הגריסים וממשיכים לבשל 40 דקות נוספות.
5. שלב חשוב בכל הכנת מרק – טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את השמיר.
המתכון באדיבות "home made" – בית אוכל איכותי, הנצי"ב 18 תל אביב, 03-6248111.