ראשי > כוכבי מעריב > אודטה
בארכיון האתר
עוגות בחושות מצטיינות, טיפות יעילות
(ואנחנו מוכנים לחורף...)
17/12/2004
אהלן חברים,
 
"עוגות בחושות" הן עוגות ההצלה של עקרת הבית. מערבבים את כל החומרים שלהן צ'יק-צ'ק ביחד, דוחפים לתנור לכחצי שעה וככה, בלי הרבה עמל ופצ'קריי, יש מה להגיש ליד הקפה או התה.
 
למרות תדמיתן הפושטית, אם המתכון שלהן טוב, מתקבלת תוצאה עסיסית וטעימה מאין כמוה. ואם אמרנו "טעימה מאין כמוה": מיקי שמו (רחוב מוריה 30, חיפה, טל': 04-8104448, ברוך בורא פרי השמו, ייאמר מיד...) פיתח כמה מתכונים לעוגות בחושות ממש מצטיינות. מה מצטיינות? מדהימות! פשוט אי אפשר להפסיק "ליישר" אותן.
 
אממה, יש לשמור באדיקות על כמה חוקים כדי שהסיפור ממש, אבל ממש, יצליח:
 
1. לא מערבבים את החומרים הרבה זמן במיקסר, כדי למנוע
קבלת מרקם ספוגי מדי. איך שהעיסה הומוגנית מפסיקים את פעולת המערבל. מקפידים על עבודה מהירה וקצרת זמן בשלבי ההכנה ועל אפייה מדויקת.
 
2. מכינים סירופ סוכר מכוס סוכר וכוס מים. מבשלים על אש גבוהה עד שכל הסוכר נמס, ועוד דקה אחת. מכבים את האש.
 
3. מברישים את פני העוגה בסירופ הסוכר מיד כשהיא יוצאת מהתנור, בעודה חמה, כדי שהעוגה תישאר לחה ועסיסית גם למעלה ולא תייצר "קרום" קשה. נותנים לעוגה להצטנן עד שהיא פושרת ולא מאפסנים אותה חס ושלום במקרר.
 
4. כל מתכון הוא לעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק מס' 3 (אורך: 30 סנטימטר, רוחב: 7.5 סנטימטרים), מהתבניות החד פעמיות האלה שקונים בכל סופר.
 
וזה הולך ככה:
עוגת קינמון ושזיפים (נפלאה!)
חומרים:
150 גרם סוכר חום
(3/4 כוס של 200 מ"ל)
50 גרם סוכר לבן (רבע כוס)
120 גרם שמן רגיל (3/4 כוס)
150 גרם קמח (1 כוס)
1/4 כפית מחוקה אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מחוקה קינמון טחון
2 ביצים
100 גרם שזיפים (נטו, בלי גלעינים ונוזלי סירופ) מזן שגיב ("לפתן שזיפים" משימורים, חצויים לשניים לאורכם בלבד, לא יותר, כדי שיורגשו בעיסה הסופית).
 
אופן הכנה:
1. מערבבים במיקסר את הסוכרים עם השמן בעזרת וו גיטרה (וו ה-K במיקסר קנווד), עד לאיחוד בלבד.
 
2. מוסיפים קמח, סודה לשתייה וקינמון. מערבבים עד קבלת מרקם אחיד.
 
3. מוסיפים ביצה אחר ביצה ואת השזיפים.
 
4. יוצקים לתבנית האפייה ואופים ב-170 מעלות צלזיוס כ-45-40 דקות.
 
5. כשהעוגה יוצאת מהתנור, מברישים בסירופ סוכר את חלקה העליון.
עוגת קפה (נהדרת!)
חומרים:
150 גרם חמאה
200 גרם סוכר (1 כוס)
3 ביצים
150 גרם קמח (1 כוס)
5 גרם אבקת אפייה (חצי שקית)
2 גרם אבקת סודה לשתייה (רבע כפית)
20 גרם אבקת קפה נמס (5 כפות מחוקות)
125 גרם שמנת חמוצה (1 גביע קטן)
50 גרם שברי אגוזי פקאן
 
אופן הכנה:
1. מערבבים במיקסר במהירות בינונית את החמאה והסוכר בעזרת וו הגיטרה, עד איחוד החומרים.
 
2. מוסיפים בהדרגה את הביצים, אחת אחת, ומיד לאחר מכן את החומרים היבשים, למעט שברי הפקאנים. מערבבים עד איחוד החומרים בלבד, במהירות איטית (חשוב ביותר לא לערבב הרבה זמן כשמוסיפים את החומרים היבשים, אלא רק עד קבלת עיסה אחידה).
 
3. מוסיפים בבת אחת את השמנת חמוצה, מערבבים מספר שניות ויוצקים לתבנית אפייה.
 
4. מפזרים מעל העיסה את אגוזי הפקאן ואופים ב-170 מעלות צלזיוס כ-40 דקות.
 
5. כשהעוגה יוצאת מהתנור, מברישים בסירופ סוכר את חלקה העליון.

איור: דימיטרי קיליסקי
עוגת פרג ושוקולד (משגעת!)
חומרים:
80 גרם חמאה
120 גרם סוכר (2/3 כוס)
2 ביצים
1 כוס קמח (150 גרם)
קורט אבקת אפייה (ראש כפית)
קורט סודה לשתייה (ראש כפית)
קורט אבקת ונילין (להשיג בבתי המרקחת ובחנויות התבלינים)
125 גרם שמנת חמוצה (1 גביע קטן)
1/2 תפוח עץ ירוק חמוץ מגורר בפומפייה
50 גרם פרג טחון, טרי
50 גרם שוקולד מריר, מומס
 
אופן הכנה:
1. מערבבים בעזרת וו גיטרה את החמאה והסוכר עד הומוגניות.
 
2. מוסיפים את הביצים אחת אחת.
 
3. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים (לא לערבב הרבה!)
 
4. מוסיפים את השמנת ואת תפוח העץ המגורר
 
5. מוסיפים את הפרג ומערבבים במהירות איטית למספר שניות.
 
אופן הרכבת העוגה:
 
1. יוצקים שני שליש מהמסה לתבנית.
 
2. ממיסים את השוקולד המריר ומערבבים אותו עם השליש הנותר של המסה. יוצקים את המסה עם השוקולד לתבנית בצורה של "שביל" באמצע העוגה. המסה היותר כבדה של השוקולד תשקע מעט ותיצור "פס אמצעי" בלב העוגה. לכן, חשוב תחילה להכין "מצע" של שני שליש מסה בהירה. דואגים לערבב מעט מהמסה הבהירה של העוגה על תערובת השוקולד, כדי שלא תתקבל "קליפה" קשה בגמר האפייה.
 
3. אופים ב-170 מעלות צלזיוס כ-40 דקות.
 
4. כשהעוגה יוצאת מהתנור, מברישים בסירופ סוכר את חלקה העליון. כל העוגות האלה כל כך טעימות שאי אפשר להעדיף אחת מהן. אז מה נותר לי להגיד חוץ מתנסו אותן, את שלושתן...
שמנים ארומתרפיים יעילים ביותר
מספרת אסנת פז, בעלת המרכז הארצי להדרכה להורים (טל': 050-7761791, 08-8591676) מנסיונה האישי המבורך: ( www.babyrelax.info)
 
טיפול בדלקת אוזניים של ילדים: מערבבים שלושה שמנים: עץ התה, לבנדר וערער (ג'וניפר) ביחסים שווים (נגיד חמש טיפות מכל שמן) ומטפטפים טיפה אחת בלבד מהתערובת הזו על קיסם אוזניים. מכניסים בעדינות את הקיסם הטבול הזה לאוזן ומסובבים חצי סיבוב. הטיפול בדרך כלל הוא חד פעמי, אבל ניתן לעשות אותו שוב ביום המחרת וחסל סדר הדלקת.
 
טיפול בברונכיט ובאסתמה: שמן הרבנסרה, שעובד על רפואת תדרים, יוצר ויברציות בסימפונות ועוזר לליחה לצאת. בזמן התקף, יש לעסות פעם ביום את החזה והגב (מחזיקים את הילד מהצד. הידיים שלנו בתנוחת מצילתיים: כף יד אחת על החזה של הילד וכף יד שנייה על הגב שלו. מעסים אותו בו זמנית במהירות ולרוחב,כשכף יד אחת פונה החוצה וכף היד השנייה פונה כלפינו, בשפשוף מהיר. אחר כך מעסים פעם בשבוע למניעה.
 
נוסף לכך, מטפטפים שמן אתרי קג'פוט על הכרית ועל הפיג'מה. לגדולים יותר, מומלץ לשאוף את השמן מהידיים. כדי למנוע מחלות וכדי לקצר את משך המחלה הקיימת, מומלץ לטפטף מספר שמנים על כרית או על מבער (מספר טיפות על בריכונת מים) יום-יום.
 
השמנים המומלצים: עץ התה, קג'פוט, אקליפטוס ורבנסרה.
 
טיפול בנזלת: מומלץ למרוח שמן לבנדר (אחד הבודדים שניתן למרוח אותם ישר על העור) בצדי האף. ניתן למרוח לבנדר על הגרון להקלה על כאבי גרון ושיעול. למבוגרים: ניתן להשתמש בכמה טיפות לבנדר על המצח, לכאבי ראש. הלבנדר מומלץ כעזרה ראשונה לחתכים, לפצעים ולכוויות. הוא עוזר לשיכוך כאבים ולהחלמה מהירה ונטולת צלקות כמעט.
 
 
הצעות, רעיונות, בקשות, פטנטים, מתכונים וכל מה שתרצו בפקס לאודטה: 03-5632065 (אנא ציינו את מספר הטלפון שלכם)

odetta@maariv.co.il

  מדד הגולשים
נעצר חשוד בפרשת...
                  18.84%
היעלים הבורחים...
                  11.58%
רצח מרגריטה...
                  8.28%
עוד...

אודטה
העיקר הבריאות!  
אלי יצפאן - סופר מודל  
אודטה  
עוד...

עוד כותבים
אבי בטלהיים
אבי רצון
אביעד פוהורילס
אבישי בן חיים
אדם ברוך
אודטה
אמנון דנקנר
אראל סג
בן דרור ימיני
בן כספית
טלי ליפקין-שחק
יהודה שרוני
יהונתן גפן
מאיר שניצר
משה גורלי
משה פרל
נתן זהבי
עמיר רפפורט
קובי אריאלי
רוביק רוזנטל
רון מיברג
רון עמיקם
שי גולדן
שלום ירושלמי
שרי אנסקי