 |
אהלן חברים,
הקיץ דופק בדלת עם משבי חום שהופכים אותנו לשלולית, אז שווה להיערך, לא? או! אז "בודויוק", כמו
שאומר השכן העיראקי שלי, פינקט לעניין הזה, הכינותי מראש ערכת הישרדות, והיא הולכת ככה:
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
סלט כרוב מצטיין
|
 |
|
 |
 |
 |
|
כל מי שמכין את הסלט הזה ומביא אותו ל"ערב חברים", מסתכן בכך שאף פעם לא ייתנו לו יותר פס כניסה למסיבה בלי שהסלט הזה יופיע בדלת, אחוז בין שתי ידיים מושטות, רבע דקה לפני בעליו...
וזה מה שצריך כדי להכין אותו בשתי שניות:
חומרים לרוטב 50 גרם סוכר חום 4 כפות סויה (קיקומן) 4 כפות חומץ רגיל (לא תפוחים!) 4 כפות שמן זית מאיכות טובה
חומרים לסלט 500 גרם (1 חבילה) רצועות דקות כרוב לבן 500 גרם (1 חבילה) רצועות דקות כרוב אדום 50 גרם בוטנים קלויים, קלופים,שבורים גס 30 גרם מקלוני חומוס מטוגנים (סוג של חטיף. ניתן להשיג במרכולים)
אופן ההכנה 1. מערבבים היטב לחוד את כל חומרי הרוטב ולחוד את כל חומרי הסלט, למעט הבוטנים ומקלוני החומוס. 2. שופכים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב, ונותנים לזה חצי שעה מנוחה לפני האכילה, כדי שהכרוב יתרכך ויתפוס את כל הטעמים. 3. דקה לפני האכילה זורים את הבוטנים ואת מקלוני החומוס (כדי שלא יאבדו את הפריכות), מערבבים ואוכלים בתענוגות הנפש.
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
סלט שמפיניון ופקאן מסוכר
|
 |
|
 |
 |
 |
|
את המתכון המדליק הזה קיבלתי מהשחקנית והבשלנית המצטיינת עירית בנדק. כשראיתי את הצירוף המוזר הזה של המרכיבים לא ממש התלהבתי, אבל היא לא התרשמה. "אה, כולם מגיבים ככה. אבל חכי רק עד שתטעמי אותו, תראי איך שאת הולכת לשנות את דעתך!".
מה לומר, צדקה, ביג טיים צדקה. וזה מה שצריך:
חומרים 500 גרם (2 סלסילות) פטריות שמפיניון לבנות, מוצקות וטריות ביותר, חתוכות לקוביות של חצי סנטימטר. (לנגב, לא לשטוף!) 200 גרם (נטו) בצל ירוק, אבל רק החלק הירוק, חתוך לעיגולים ברוחב חצי סנטימטר (זה משתי חבילות וחצי בערך, תשקלו במרכול) 200 גרם פקאן סיני (אגוזי פקאן בציפוי סוכר קרמל חום, להשיג בפיצוחיות ובמרכולים) שבורים לחתיכות בגודל אפונה 3 כפות סויה (קיקומן)
אופן ההכנה מערבבים את קוביות הפטריות ועיגולי הבצל. דקה לפני ההגשה מערבבים את זה עם שברי הפקאן והסויה. ועכשיו, יודל!
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
ברוקו-מיני ברוטב סיני
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ברוקו-מיני הוא ירק חדש במקומותינו. הגבעול אספרגוס, התפרחת הירוקה הקטנה והעדינה - ברוקולי. מגדלים אותו במשק אביתר שבכרם מהר"ל (טל': 04-9841150).
יש לו טעם מעודן לאללה, הוא אכיל בשלמותו, בלי פחת, הוא עשיר בוויטמינים, ברזל וסיבים, וככה מכינים ממנו מעדן:
חומרים לרוטב 1/2 כוס סויה (קיקומן) 1/4 כוס שמן שומשום קלוי ("טוסטד", להשיג במכולות הסיניות ובמרכולים הגדולים) 1/4 כוס דבש
חומרים לסלט 500 גרם ברוקו-מיני (2 אריזות) חלוט במשך 4-3 דקות (בלבד!) בתוך מים רותחים ואז מועבר ישר למי קרח לעצירת הבישול שלו
אופן ההכנה מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ושופכים אותו על גבעולי הברוקו-מיני המסודרים צפוף בשכבה אחת, על צלחת הגשה גדולה.
וויי, זה טעים, פשוט לא ייאמן עד כמה!
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
 |
 |
|
מאפרת כלות נפלאה
|
 |
|
 |
 |
 |
|
יותר משנתיים אני בוחנת את עבודות איפור הכלה (ובנות המשפחה) של המאפרת המחוננת סיגל אסרף, ותמיד אני מתפעמת מחדש. כי יש לה את הכישרון המיוחד הזה להוציא מתוך הפנים את מה שהכי מיטיב ומייפה אותם. היא ממש "בונה" (עם המייק אפ, הצלליות והסומקים העדינים) זוויות עיניים, עצמות לחיים ולסתות מחוטבות, ככה שאחרי השקעה רבה מאוד הפנים נראות טבעיות, אבל מדהימות, ולאורך שעות ארוכות.
היא לא עושה איפורי ניסיון (אלא בתשלום), וה "בוק" שלה הוא אחד מהיותר יפים. איפור כלה עולה אצלה 200 דולר ושווה כל אגורה.
"מה צריך כדי להיות מאפרת כלות כזו מבוקשת?", אני שואלת אותה ומצפה לאיזה פטנט מריחה של שפכטל שמחזיק מעמד עד השעות הקטנות של הלילה, אבל היא מפתיעה אותי. "לא תאמיני, אבל הכישורים הכי חשובים למקצוע הזה (חוץ מידע עצום בתחום, כמובן) הם רגישות וסבלנות. האורחים מקבלים את הכלה המחויכת בסוף ההכנות. אני מקבלת אותה בהתחלה - וזה עושה את כל ההבדל". (טל': 050-7548945).
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
איור: דימיטרי קיליסקי
|
|
 |
 |
 |
 |
|
תכשיר פלאי נגד גירויי עור בקיץ
|
 |
|
 |
 |
 |
|
"מיקרוסקין" קוראים לתכשיר הפלאי הזה נגד כל מיני גירויי עור (היבואן: "בוקי", רחוב בן יהודה 1, ת"א, בניין מגדלור, חצי קומה למטה. טל': 03-5169988, וניתן להשיג את זה רק אצלו, בדיוור ישיר).
התכשיר הוא תוצרת ארה"ב (פטנט רשום), אינו מכיל אלכוהול, לא דביק, לא מכתים, אבל משמיד את הבקטריות שעל העור ב-99%. כל הנסיינים שנתתי להם להשתמש בתכשיר חזרו אלי עם שירת הללויה.
זה טוב נגד מגוון ממש מפתיע של תופעות, ואלה החדשות ועיקרן תחילה: 1. הוא טוב נגד פטריות העור הלבנות (הכתמים הלבנים האלה בשיזוף, שהם למעשה "מושבת פטריות" עגולה שיוצרת על העור פילם דק שלא מאפשר שיזוף). מנקים את העור טוב טוב עם שפשוף ספוג ואז מתיזים. מחכים כמה דקות לייבוש ואז מתלבשים. עושים ככה כל יום במשך חודש, אבל ההטבה היא מיידית.
2. לנשים בעלות חזה גדול, שתמיד בקיץ יש להן גירוי מתחת לציצי. התזה יומית מקומית מהתכשיר (להרים את הציצי ולחכות לייבוש!) פותרת את העסק.
3. לאנשים שסובלים מסירחון ברגליים: אחרי הרחצה וייבוש כף הרגל מתיזים מזה על כל כף רגל, בין האצבעות ובתוך הנעל (החדשה!). מחכים כמה דקות לייבוש וככה גם באמצע הקיץ - אוויר פסגות...
4. התכשיר הזה מצוין לחולי סכרת, לשימוש יומיומי על כף הרגל, למניעת זיהומים בכף הרגל.
5. הוא מצוין לאנשים שיש להם חריצי יובש עמוקים אופייניים בעקב הרגל בגלל בקטריה מיוחדת.
6. הוא מצוין לחיילים ולספורטאים שסובלים מ"אתלט פוט" - גירוי אדום ומגרד בכפות הרגליים, ובכלל, הוא מפחית כל מיני גירויים וחוסר נוחות בעור.
7. אחרי ביקור בבתי חולים, נסיעה בתחבורה ציבורית, ביקור בשירותים ציבוריים שיש בהם מים, אבל אין בהם סבון - משפריצים מזה על הידיים. זה מחטא, מתייבש בדקה, אבל לא מייבש את העור, כי זה לא מכיל אלכוהול.
8. והדיווח הכי הכי מפתיע: זה מפחית פלאים את ה"חררה", או ה"חצ'קונים", הנקודות האדומות הזערוריות האלה שעל הישבן. יש להתיז בוקר וערב, לחכות לייבוש, ורק אז להתלבש.
בקבוק התזה גדול של 250 גרם עולה 70 שקל פלוס משלוח, וגם זה שווה כל אגורה.
הצעות, רעיונות, בקשות, פטנטים, מתכונים וכל מה שתרצו בפקס לאודטה: 03-5632065 (אנא ציינו את מספר הטלפון שלכם) odetta@maariv.co.il |  |  |  |  | |
|